Правили ли сте като малки оригами? Ако да, сигурно си спомняте параходчетата и солничките. Е, това, което ви предлагаме е съвсем малко по-сложно от тях, но ние пък вече не сме деца. Освен това ще ви дадем един стимул да си измайсторите готина брошка от стари списания, защото трима от вас ще спечелят двоен билет за филма с Киану Рийвс "47 ронини".

Повече за филма "47 ронини", както и трейлъра, вижте тук>>

Ето и условията как да се включиш в играта

Прегледай внимателно как се прави брошката, направи я и ти и ни изпрати снимка на творението си във фейсбук страницата ни до 29 декември (включително).

Тримата победителите, които печелят двоен билет за филма "47 ронини" ще обявим на 30 декември.

Вижте подробните правила за участие в играта на ladyzone.bg и Форум Филм България.

Разбира се, има и изчерпателни инструкции как да направите брошката стъпка по стъпка.

Нужни материали:
стари списания (по възможност с цветни и по-шарени страници)
ножица
лепило за хартия
линия

Как да си направите брошката:
Готовата фигура сигурно изглежда доста сложно, но когато я разбием на части, ще видите колко лесно се получава. За началото – разделяме оригамито на две части.
Първата част са триъгълниците, които трябва да са 4 на брой и които ще залепим две по две.

Изрежете 4 квадрата от списанието с размери 7x7 см. Всеки квадрат сгънете по двата диагонала, след което залепете с лепило, както се вижда на картинка 4 – трябва да се получи равнобедрен триъгълник. Направете процедурата с всички 4 квадрата.

 

Всички 4 квадрата трябва да бъдат сгънати още веднъж, след което се напасват два по два, така че да се образува лястовичка. Залепете елементите два по два. С това първата част от брошката е готова.

 

От тази схема може да разберете подробно как се прави "лястовичката":