Звездовидният анасон е много ароматна, но и красива подправка. Затова често се използва не с основното си приложение на подправка, а като елемент на бижута. От него могат да се направят пръстени, брошки и елементи за колиета.
Когато се работи с природни материали, независимо дали се прави мартеница, или бижу, е важно те да бъдат импрегнирани. Какво ще рече това? Да бъдат защитени със слой от околната среда. Това може да стане чрез лакиране или намазване с друг защитен продукт.
Звездовидният анасон може да лакирате с безцветен лак за нокти, с глазант за бижута или с безцветна смола. Така той става по-лъскав, здрав и има завършен вид.
След това омотайте червено-белия конец както ви диктува фантазията - около всяко връхче на звездата, през едно, само около едно. Вържете на клюп и закачете на ревера на някого, когото обичате и искате да е бял, червен и ароматен.
Мартеничка с аромат на анасон
Как да превърнем подправката в бижу
28 Февруари 2012
-
Шеф Илиан Кустев запрята ръкави в напрегнато кулинарно състезание в "Съни бийч" (СНИМКИ + ВИДЕО)
-
Ергенът готви с Божана от MasterChef - опитайте рецептата им за сладко-пикантнен козунак (СНИМКИ + ВИДЕО)
-
Как да приготвим зелен козунак - вижте във великденския епизод на "Вкусът на България" (СНИМКИ + ВИДЕО)
-
Принц Уилям проговори за състоянието на Кейт Мидълтън, която се бори с рака (СНИМКИ + ВИДЕО)