Във всеки дом сигурно има недоизгорели, счупени или просто забравени ароматни свещи. Вместо да събират прах и просто да ги премествате от рафт на рафт, направете от тях ароматен наниз, който може да закачите в гардероба, в тоалетната, банята (по-далеч от водата) или в шкафа за обувки.

Много красив наниз би се получил, ако съчетаете различни по цвят и текстура свещи. Нарежете свещите на различни по форма и големина парчета. Използвайте твърда основа и остър, може и леко затоплен нож.

Ако свещичката ви е в стъклена чашка, минете по ръба й с остър нож. След като влезе малко въздух, ароматната конструкция се отдели доста лесно.

За нанизване използвайте тъмна корда, игла и клещи. Редувайте разноцветни парчета. За да не се разполовяват парчетата при натиск, леко  нагорещете иглата. Така тя ще минава през восъка като през масло.

Разрязани, свещите освен ароматни са и много красиви. Те ще изпълнят цялото помещение с приятен мирис. Може да се подберат свещи според цвета на помещението и да стане чуден ароматен декор.