Тук посочените маски имат доказано бърз и дълготраен ефект върху кожата на лицето. Те ще я хидратират и омекотят, ще й придадат блясък и най-важното – ще й доставят така необходимите витамини и минерали. Нужни са само 15-20 минути ценните хранителни вещества да проникнат дълбоко в кожата и да подействат пълноценно.

Хидратираща маска

Разтворете във вода 25 г желатин и към набъбналата маса прибавете 5 с.л. глицерин и 2 с.л. мед. Нанесете сместа на лицето и шията и покрийте отгоре с парче марля.

Глицеринът е известен със силното си овлажняващо въздействие. А медът е един вълшебен коктейл от витамини и антиоксиданти.

Маска за блестяща и свежа кожа

Ако кожата на лицето е жълтеникава и повяхнала, смесете 3 с.л. бяла глина, разтворена в топла вода до каша, 1 с.л. мед, ½ банан на пюре и 1ч.л. бадемово масло. Богата на микроелементи бялата глина подхранва и дарява кожата с мекота и блясък.

Маска за уморена кожа

Разтворете в затоплено прясно мляко 1 разбит белтък и 50 г мая за хляб. Маята ще достави на кожата витамините от група В – В1, В6, В12.

Тонизираща маска

Смачкайте 1 сварен картоф, добавете прясно мляко и 1 разбит жълтък. Топлата маска изплакнете с хладка вода.

Богата на антиоксиданти плодова маска

Пасирайте ½ ябълка и към получената каша добавете 1 разбит жълтък + 1 ч.л. лимонов сок.

Маска за свежа и еластична кожа

Смесете 2 с.л. извара с по 1 с.л. прясно мляко и зехтин. Накрая прибавете 2 с.л. настъргана на ситно краставица. За по-силен ефект към сместа може да добавите и 1 ч.л. накълцани магданозени листенца. Загрейте сместа на водна баня и като се поохлади, я сложете на лицето.