Леони Шарлот фон Хазе бе избрана за "Мис Германия" 2020 на церемония в Европа парк в град Руст край Фрайбург. Тя е най-възрастната „Мис Германия“ в историята на състезанието, което се провежда от 93 години. А също така е и първата майка, която притежава титлата - има тригодишен син. Нейни подгласнички са студентките Лара Рунарсон (22) от Бавария и Мишел-Анастасия Масалис (23 г.) от Хамбург.

КОЯ Е ЛЕОНИ?

Леони Шарлот е родена в Намибия. Родителите и трите й сестри живеят там и до днес. В Кейптаун изучавах драма, английска литература и медийни науки. От 15-годишна работи като сервитьорка, след което сменя много професии - копирайтър, маркетингов консултант, организатор на събития, стилист, креативен директор, журналист, писател, кулинарен блогър, модел и актриса. Живяла е в Лондон, Щутгарт, Берлин, Атина и Милано. 

Творческото начало винаги е присъствало в живота и работата й. Любовта й към старите вещи се заражда още като дете. Харесва предметите, които имат своя история. Днес ръководи LEONIE STORE - електронен магазин за винтидж дрехи и предмети и платформа, която насърчава устойчивото поведение и пазаруване като ежедневен, вдъхновяващ процес. 

Моето участие идва от пълната ми убеденост за смяната на концепцията на "Мис Германия". Ние, жените, вече не сме заинтересовани да се стремим към конвенционалния стандарт на красота. Усещането ми за "красива" жена е в силата, характера и автентичността, които излъчва; в опита с възходи и падения, познанието от допуснати грешки, радостите и страховете. Като една от най-старите финалистки на „Мис Германия 2020“, за мен е важно да дам пример, че успехът не се постига само ако намерите призванието си на младини. За съжаление, в годините на инфлуенсърите този тип жени не са на фокус. За мен пълноценният живот е украсен с рискове и с растеж. 

НОВИ КРИТЕРИИ ЗА МИС И БЕЗ КРЪГ ПО БАНСКИ 

„Мис Германия“ е най-старият конкурс за красота в Германия, който ежегодно се провежда от 1927 г. Тази година организаторите реализираха новата си концепция за първи път - класическият конкурс за красота се превърна в модерно личностно шоу. Според тези критерии се търсеше съвременната жена, която да отстоява нещо, да се занимава със социални медии и да е пример за подражание.

"Конкуренцията вече не се ограничава само до външния вид на кандидатките", споделя Макс Клемър, един от организаторите. "Сега в центъра на вниманието са личността, характерът и житейската история на жените. Кръговете, в които жените дефилират по бикини или бански вече не съществуват. Жените са във вечерни рокли и ежедневни облекла. Обувките на висок ток понякога се заменят с плоски ежедневни обувки."  

ЖУРИТО НА "МИС ГЕРМАНИЯ" ЗА ПЪРВИ ПЪТ Е САМО ОТ ЖЕНИ 

Както „Мис Германия“ от Леони Шарлот се очаква в едногодишния си мандат да има повече от 200 изяви. За първи път журито, което избира „Мис Германия“, се състоеше изцяло от жени. "Преживях много през живота си, но имам чувството, че сега наистина започва всичко", каза новата Мис Германия.