Тази маска не се нуждае от голяма подготовка
Приготвя се изключително лесно и бързо, с малко помощни средства. Необходими са ви два средни, добре измити моркова (по възможност по-светли, тъй като тези с наситено оранжев цвят оставят леки червеникави петънца по кожата), които се настъргват на едро ренде. Колкото по-дребни са парченцата моркови, толкова по-добре те прилягат към повърхността на кожата.
Морковената маска чудесно се комбинира с:
1 жълтък и/или няколко капки зехтин или гроздово олио. Така хранителната и стойност се повишава и става особено подходяща за суха и чувствителна кожа.
След 20 минути маската е постигнала целта си. Отстранява се с топла вода, а накрая лицето се покрива с навлажнена със студена вода марля.
Тази витаминозна маска ще достави необходимите витамини и минерали на кожата. В резултат лицето ви ще засияе с неотразим перлен блясък.