Разкрасителната индустрия, за щастие на дамите, в последно време се развива мълниеносно. Все по-често виждаме дами с изкуствени мигли, сложени в домашни условия. Но пък за всички, които искат да избегнат ежедневното и досадно залепване и отлепване на изкуствените мигли, добри хора са измислили серума за удължаване на естествените, удължаванете на естествените косъм по косъм, с 3D, 4D, 5D и 6D ефект, или поставянето на диамантени такива. Какво следва ли? Една от сравнително новите технологии за мигновен уау ефект на погледа е ламинирането и ботокса на мигли. 

Що е то ламиниране на мигли?
Ламинирането на мигли е технология, която ги извива трайно и постига ефект на поставена спирала чрез използването на специални силиконови подложки. Съставките, които се използват по време на процедурата са напълно естествени – кератин и витамини, които допълнително подхранват косъма и го правят обемен. Първата процедура обещава до 30% повече обем. Освен това за разлика от поставянето на изкуствени мигли или по технологията косъм по косъм, това си остават вашите естествени мигли, без да бъде добавяно нещо към тях.

Колко е трайността на ефекта?
Дамите, подложили се на подобна процедура, могат да се радват на извити и обемни мигли от 3 седмици до 2 месеца. Всичко зависи от структурата и дължината на косъма.


Какво друго трябва да знаем за процедурата?
Безболезнена е и трае около час. Към нея студията за разкрасяване правят и боядисване на миглите в графитено черно с безвредна къна, което допълнително оптически ги прави по-обемни. Всяка дама може да се подложи на ламиниране независимо колко са й големи, дълги или извити миглите.
Освен това за различка от поставянето косъм по косъм, извиването не пречи на това да използвате спирала за мигли, да миете спокойно лицето си, да плувате, ползвате сауна и парна баня, да спортувате.Единственото изискване е първите 24 часа след процедурата миглите да не се мокрят.

Цената?
Цената на процедурата варира между 35 и 80 лв.

Ботокс на мигли?
Ботоксът на мигли не е нова процедура, но често в студиата за разкрасяване я комбинират с ламинирането, за да се подхранят и укрепят миглите допълнително. Това стимулира растежа на косъмчетата и ги заздравява. Ако преди сте си слагали по метода косъм по косъм и те са увредени, ботоксът ще подейства благотворно върху състоянието им.