Знаете ли, че червилото, което в днешни дни можем да купим дори от най-близкия неспециализиран магазин, е използвано за пръв път от царица Шубад в древен Шумер? Красивото и изрисувано лице е било издигнато в култ в Древен Египет. Тогава много повече подчертават горния клепач с издължена и плътна черна линия, но впоследствие акцентът започнал да пада и върху устните. В Древна Елада червило си слагали само жриците на любовта. Това бил и техен отличителен знак, който показвал, че устните са основна част от тялото им, която използват. Професия гримьор се появява в Древен Рим. Търсенето определя предлагането - така хората, които се справяли по-добре с цветовете и тяхното нанасяне по лицето се изявили с характерна професия. 

Червилото от Шумер, разбира се, няма нищо общо с гилзите, които са ни познати в днешни дни. Но в близък до днешния си вид червилото се появява в Близкия изток. Елизабет I има съществена роля в това този козметичен продукт да се усъвършенства. То е до такава степен предпочитано и използвано от жените, че в края на 19 век превръща в символ на женствеността и желанието на нежния пол да бъде равен по права с мъжете

5 нови червила, изключително актуални за есен 2019 г. 

Enamored Hydrating Lip Gloss Stick in One Mauve Time на MARC JACOBS BEAUTY
Този продукт e с блясъка на разкошен глос, но хидратира като балсам. В хладните и ветровити есенни дни устните ни имат нужда от това. Червилото е богато и на витамини. Цветът му е наситен и дори над това. Изисква се малко повече смелост, за да го носите. Имате ли я?

Vice Liquid Lipstick in Disturbed на URBAN DECAY
Все едно сте пили вино бордо - ето така изглеждат устните с това червило. С него усмивката ви ще изглежда още по-бяла, заради контраста на цветовете. Хубавото на тази формула е, че е дълготрайна.  

Liquid Suede Cream Lipstick in Kitten Heels на NYX 
Пигментът на това червило е супер подчертан. Имате го в черешово червено. да, черешите цъфтят през пролетта и им се радваме през лятото, но това червило е най-подходящо за есента. 

Pop Liquid Matte Lip Colour + Primer in Flame Pop на CLINIQUE 
Тук отново имаме формула с богата хидратация и цвят. В първата стъпка осигурявате на устните си здравословен комфорт, а втората им подарявате цвят, който отива на сезона.

 

Gotta Glow Lip Tint in Perfect Peach на L.F. COSMETICS
женските устни стават уникални с този нюанс. Иновативната формула реагира на повърхността на устните и затова нюансите са различни при различните хора.