Колкото по-смели сме в избора си на прическа и цвят, толкова по-ясно заявяваме пред света, че имаме собствен стил, с който подчертаваме своята индивидуалност. Това лято блондинките могат да се доверят на розовите акценти, за да бъдат в крак с модата, съветват от салона на известния коафьор Георги Петков.

Новият цвят се казва Rose Beige Blond и е пресъздаден от топ коафьора Стойко Търнаров. За да получи този ефект, той комбинира светлоруси нюанси с млечно розово и студени бежови тонове.

„Елеганто преливащият балеаж е без контраст и деликатно разгръща максималния ефект на фината розова гама, запазвайки най-светлите проблясъци за краищата на косата.“ 

Съвет! Нюансите на новия ултрамодерен цвят за това лято задължително трябва да бъдат съобразени с тена на кожата и цвета на очите, подчертава Стойко Търнаров, който работи заедно с Георги Петков.

Певицата Поли Генова от известно време се подвизава с розова коса, която за летните дни е супер идея. В клипа към новата песен How We End Up прическата на Поли отново е дело на Търнаров.

Горещите трендове през предстоящите есенни дни също са известни – позабравените медночервени нюанси се завръщат.

„Миксът на медни, златни, розови и доматеночервени тонове ще бъдат топ гамата в косите, с която ще оцветим студените дни“, прогнозира Георги Петков, който в Инстаграм дава и съвети за тези от нас, които се колебаят или се губят в морето от нюанси.

„Комбинирайте ярките нюанси с елеганетен и фин балеаж, който нежно ще подчертава лицето с по-светли акценти.“

Коафьорът напомня и че плавното преливане от кестеняво към златистомедно чрез техниките на омбре или балеаж има и чисто практична идея. Всяка дама, която е боядисвала косите си поне веднъж в медночервената гама знае, че тя далеч не е сред най-устойчивите цветове. Деликатните преливания ще дадат възможност косата да изглежда ефектно, дори когато цветът намали интезитета си.

През последните две седмици Ким Кардашиян учуди всички свои последователи, избирайки червеното.