Вярвам всяка от нас изпадаше в тих ужас, когато като дете чуеше майка си: "Ела да ти сплета косата!" Обикновено сентенцията, с която ни убеждаваха, беше "Трай бабо за хубост." Действително ние не намирахме нищо хубаво в тях – асоциациите бяха ненужна болка и десет допълнителни минути игра, изгубени безвъзвратно. Всеки ден.

В един момент пораснахме и волята ни да развеем пуснати коси надделя над упоритостта на майките ни. О, свобода! Но за всяка от нас идва етап, в който тези хвърчащи коси просто пречат. Духа вятър – небрежните къдрици се разпадат. Валяло е дъжд – перфектно изправената коса заема форма, за която ще дори няма дума.

#На помощ ни идват хванатите коси. Е, всяка дама знае, че перфектните небрежни кокове изобщо не се случват с небрежно хващане с ластик, а след 30 минути пред огледалото, в края на които сме пред плач, а не сме успели дори да се доближим до визията, която искаме. Отказваме се. Опашка ще е. Да, но има дни, в които косата просто отказва да изглежда добре – трудно е да повярваме, че има къде да сгрешим при нещо толкова елементарно.

#Спасението ни е в плитките – с тях няма как да сгрешим. Те могат да са небрежно разпуснати и разрошени или здраво хванати. Под формата на небрежен или по-елегантен кок. Могат да бъдат дори сплетен кичур, служещ като акцент. И знаете ли кое е най-хубавото? Те винаги се получават. Чарът им е неоспорим – едновременно момичешки и женствени, небрежни и елегантни, лесни за правене, но сложни на вид. Идеални за летния сезон, в който всяка дама знае, че косата е сред първите пречки на прохладата, нашите предложения днес идват точно навреме. Разгледайте ги в галерията.