#Единствено тънката коса е податлива на наелектризиране
Грешка – Всеки тип коса е податлив на този феномен. Истината е, че употребата на твърде много шампоан може да провокира подобна реакция при ресането на косата и/или свалянето на зимната ни шапка.
#Синтетичните материи увеличават електрическия заряд
Истина – Полиестерът и акрилът са все по-разпространени в изработването на модерното облекло. Комбинацията с любимите ни вълни и кашмир води до наелектризиране, което на моменти е толкова силно, че имаме усещането, че ни хваща ток.

#Изплакването със студена вода допринася за наелектризирането на косата
Грешка – Хладката и/или студена вода не влия по никакъв начин на косата. Напротив, тя неутрализира подобни реакции. Студената вода придава блясък на косата и допринася за стягането на кутикулите. За разлика от топлата вода, която ви омекотява и косата се изтощава по-бързо.

#Лакът за коса намалява наелектризирането
Истина – Серумите, лаковете за коса, олиата са козметични продукти, които не само подхранват косъма, но и предотрватяват неприятната реакция, породена от електрическия заряд. За по-добър ефект, нанесете продукта върху четката или гребена, който използвате и срешете косата. Наблягайте основно на краищата.

#По-добре да използваме четки с естествен косъм
Истина – Много е важно да избираме четката за коса, според нуждите. Това означава, че няма да решим косата си с четка за лесно разресване ако искаме да си направим бръшинг и обратното. За да предотвратим наелектризиращия ефект, най-добре да залагаме на модели с естествен косъм от глиган.

#Да използваме подхранващ шампоан
Истина – Този тип шампоан съдържа формула, която отежнява косъма. Следователно косата се наелектризира по-трудно. Тези от нас, чиято коса е по-тънка е редно да използват слилизиращи продукти, които ще подобрят текстурата на косъма.

#По-добре да сушим косата със студена струя
Грешка – Няма значение дали използвате топла или студена струя за изсушаването на косата. Температурата при сушене е важна единствено, когато стилизираме косата.