С напредването на възрастта кожата губи своята еластичност. Ако се храним здравословно и спортуваме, можем да отложим този момент във времето, но не и да го стопираме окончателно. Намаляването на колагена, натрупването на подкожни мазнини, отпускането, появата на целулит и образуването на фини линии около очите, челото и на други места са не особено приятни, но неизбежни следи, които възрастта оставя по тялото.

Как да спрем времето и да изглеждаме винаги добре?

Не можем да възпрепятстваме времето, нито да го върнем. Но можем да се възползваме от различни методи, които действат много по-интензивно от ежедневно използваните кремове и маски. Такава например е Venus Legacy - процедура, която стяга и тонизира кожата, изглажда бръчките, атакува целулита и може да намали обиколките на ханша, талията и бедрата.  За целта се съчетават три модерни технологии – мултиполярна радиочестота, магнитни пулсации и VarilPulse. Мултиполярната радиочестота атакува дълбоките слоеве на клетките чрез топлина, която ги стимулира да произвеждат колаген и еластин. VarilPulse технологията се състои в импулсно всмукване, което подпомага по-дълбокото проникване на енергията в тъканите.

Какво се крие зад тези термини?

Решихме да се възползваме от поканата на Салони за красота Murphy за процедура Venus Legasy на зона по избор. Нашата редакторка никога не била с килограми в повече, нито с целулит, но и никога не е имала така мечтания стегнат, плосък корем. Затова избра именно тази част от тялото - корема. В студиото използваха по-малкия накрайник на машината, с който по принцип се третират лицето и ръцете. Започнаха с вакуум. Усещането не е неприятно, все едно множество метални топчета се търкалят по корема. Вакуумът дренира и стимулира кръвообращението. При следващия етап - с радиочестота, се усеща силно затопляне. Целта е мастните депа да бъдат разбити и посредством лимфата и кръвоносната система токсините и мазнините да бъдат изхвърлени. Затова се препоръчва приемането на много вода след процедурите. На всяка зона – корем, плюс талия странично (ляво и дясно), се отделят по 15 минути. Със сигурност можем да кажем, че след процедурата усещането е за изключителна лекота в третираната област. При по-изявени проблеми – големи бричове, увиснало дупе, разлика може да се види още след първата процедура.

Любимата процедура на София Вергара

Преди време актрисата София Вергара пусна снимка в Instagram профила си, директно от студиото, където са й правили тази процедура на дупето. Сексапилната колумбийка използва услугите на клиниката на д-р Харолд Лансър, любим дерматолог на много звезди. Самият той споделя, че актрисата се подготвяла с тази процедура за бляскава поява на наградите Ейми, миналата година.