Да се гримираме добре означава да не допускаме груби грешки в макиажа. Освен качествени и доказани на пазара гримове, за да имаме хубав външен вид, трябва да знаем няколко основни неща и да не се допускаме елементарни грешки.

Грешка при основата за грима

Познатият метод за нанасяне на основа с крем вече не се използва толкова често. Добре е да потърсите и да си закупите специална основа за грим, която обикновено е под формата на гел, с много фина текстура. Ако не разполагате с такава, все пак не забравяйте, че не може да използвате всякакъв вид крем преди грима. Възможно е той само излишно да омазни кожата и промени вида на фондьотена. Ако кожата ви е по-суха, използвайте по-течен фондьотен.


Грешка при грима върху клепачите

Често жените нанасят сенките за очи директно върху клепача без никаква база. Правилният подход е първо да се нанесе коректор, а след това избраните сенки. По този начин те ще стоят по-наситени и няма да се напластяват.Грешка при нанасянето на руж

Ружът придава чар и красота на лицето. Честа грешка, която допускат жените, е да напластяват прекалено много руж върху скулите си. Това е особено опасно при по-слаби и изострени лица. Спазвайте следния принцип – колкото по-светла е кожата, толкова по-свеж трябва да бъде нюансът на ружа.Грешка при червилото на устните

Ако имате прекалено тънки устни, много светлите червила не са подходящи за вас. Съществува  един доста добър и иновативен продукт - гланц за обем на устните със силикон. Той е подходящ за жени, които искат устните им да изглеждат оптически по-обемни и сочни.Скъпи дами, гримът е изкуство, не го подценявайте!

Статията е подготвена за LadyZone.bg от гримьорката Симона Недева от "Студио - грим".

Ако са ви харесали съветите, облейте статията със слънчева светлина, кликвайки върху усмихнатото жълто слънчице вдясно от снимките :)