Не се съмнявам, че всяка от вас, мили дами, знае старото златно правило за козметиката: тя идва на помощ тогава, когато е необходимо да скрие недостатъците и да подчертае красивото, което намираме у себе си.

Сега е модно да си с пълни чувствени устни – така било по-секси, а усмивката – по-прелъстителна. За разлика от тези, които считат, че от природния дар няма по-красиво нещо (моя милост също спада към тази графа), много момичета, за да са в крак с модата, си инжектират силикон на горната, а понякога – и на двете устни. Аз обаче, без да съм категорично против силикона, предлагам на вниманието ви нещичко много по-естествено и ефектно.

Снимки: Thinkstock/Guliver Photos

Дамите с по-тънички устни могат успешно да ги уголемят, следвайки съветите ми, заимствани от моята козметичка:

1. Преди цялата операция е необходима една елементарна подготовка – нанасяте хидратиращ крем и чакате да попие.

2. Следва поставянето на фон дьо тен, като задачата му, както се досещате, е да се закрие реалният контур на тънките устни и да се заглади повърхността им.

3. Уголемяването става, като най-напред очертавате формата извън естествения й контур с молив – цвят слонова кост.

4. Върху така подготвените граници, с молив – вече малко по-тъмен от червилото – рисувате новия контур.

5. След това запълвате устните с желаното червило.

6. По-нататък е лесно – долепвате салфетка за отстраняване на излишъка и... напудряте. Така ще увеличите значително трайността на оцветяването. Но това не е краят...

7. Минавате с още един слой багрило и за финал гланцирате. Прозрачният блестящ гланц оптически ще увеличи още веднъж обема на устните ви.

Снимки: Thinkstock/Guliver Photos

Пробвайте и ще се уверите, че си заслужава! Ефектът е чувствени устни, магнетизъм, на който представителите на силния пол едва ли биха устояли, и ведра заразителна усмивка.