През есента листата падат и дърветата оголват корони. Гол (nude) грим ще бъде и актуалната тенденция за ежедневния грим тази есен. Основната трудност тук е да се създаде самата идея за гол макиаж и да не се прекалява с цветове и слоеве. Само така акцентът ще падне върху естествената красота на лицето.

Всичко, от което се нуждаете, е фон дьо тен, който идеално да подхожда на вашата кожа. Изберете сенки за очи в неутрален нюанс и спирала, която ще направи очите ви добре изразени.

За дамите, които обичат да подчертават дължината и извивката на миглите си, тази есен идва с добри новини. Актуални ще бъдат цветните спирали - кафява, синя, зелена, лилава и дори жълта. Ако използвате такава спирала, няма нужда да полагате цветни сенки или червила. Акцентът трябва да падне изцяло върху миглите.

Как да изберете подходяща цветна спирала?

Тъмни очи - кафява или жълта спирала.
Сини очи - тъмносиня и тъмнолилава спирала.
Пъстри очи – тюркоазена и зелена спирала.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

В случай, че искате да акцентирате върху сенките, актуални ще бъдат пауновите цветове (синьо, зелено, жълто, лилаво), както самостоятелно, така и в комбинация. Белият молив също би могъл да ви послужи за поставяне на акценти около клепача.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Много модерни ще са vampire червилата - тъмни и наситени нюанси в червено-кафявата гама. Разбира се, те са доста екстравагантни. Затова тяхното използване е ограничено – само на подходящи събития (официална вечеря, коктейл, рекламна фотосесия за сезона). Вечерните vampire червила са пълна противоположност на визията голи устни, характерни за през деня, която може да добиете и само с лек гланц за устни.

Статията е подготвена за LadyZone.bg от гримьорката Симона Недева от "Студио - грим".