Лятото е в разгара си и вече сигурно добавихте в гардероба си актуалните за сезона дрехи с райета, голи рамене и флорални мотиви.

Сега е време да помислите и за маникюра. Тенденциите на лято 2017 при цветовете и дизайните за декорация на ноктите определено предлагат по нещо за всеки вкус. 

Плодов маникюр

Плодове, изрисувани върху ноктите са хит това лято. В комбинация с ярки тонове, те създават настроение и са изключително подходящи за лятната ви ваканция. Маникюрът се постига лесно само като нанесете три цвята и използвате тънка четка за рисуване върху ноктите. Ако искате по-минималитичен вариант, сложете плодче само върху единия нокът като акцент.

Нов прочит на френския маникюр

Малко са дизайнерите, при които ще откриете в пролетните тенденции на годината обикновения френски маникюр. Вместо това, те са избрали да интерпретират традиционния стил по уникален начин, независимо дали играят с цветовете, или фигурите по ноктите. Подобен ефект се постига лесно, като замените белия лак или телесния базов нюанс с ярък цвят. Резултатът е истински креативен, цветен и впечатляващ.

Маникюр с тел

Стилен, забележителен, но не много практичен, с маникюра-напръстник със сигурност ще направите впечатление на вечерно парти. Арт напръстникът може да се направи, като огънете възможно най-тънката тел с помощта на клещи. Следвайте формата на върха на пръстите. След като достигнете желаната форма, просто я поставете върху ноктите. Така ще постигнете интересен и иновативен маникюр, а аксесоари дори не са необходими.

Маникюр, подчертаващ кутикулата

Още една топ тенденция за сезона е маникюрът подчертаващ кутикулата. Досега пренебрегвана, тя вече е акцентът на ноктите. Просто нанесете с тънка четка в основата различен цвят или пък залепете арт лента с ефекти. Друг интересен начин е да поставите тънка линия блестящ лак върху самата кутикула. Изключително лесно е, а пък изглежда като бижу!

Маникюр "негативно пространство"

"Негативното пространство" е техника в рисуването, при която се използва празното пространство около обекта. При маникюра то представлява минималистичен дизайн, в който оставяте част от плочката на нокътя без цвят. Така то контрастира с яркия лак и изглежда впечатляващо.