С помощта на специални маски, които лесно можете да приготвите у дома, устните ви ще са винаги меки и хидратирани. Следват няколко неподправени метода за красиви устни.

Почистване
Веднъж седмично нанасяйте на устните смес от извара, сметана и настърган морков. Маската се оставя да подейства 20 минути, след което се измива внимателно.

Подхранване
Отворете няколко капсули витамин Е и внимателно го втрийте в устните. Оставете да подейства 20 минути, след което отстранете останалото количество със салфетка и изплакнете с хладка вода.

Мекота
За да подобрите кръвообрaщението, вечер масажирайте устните с влажна четка за зъби от естествен косъм. Първо я потопете в топла вода, съдържаща хлебна сода (в 1 чаша вода се разтваря 1/2 ч.л. сода), а след това в охладена преварена вода с лед. След масажа намажете устните с мазен крем или вазелин.

Съвет: Медът също може да бъде използван като средство за подхранване, овлажняване и почистване на устните. Веднъж седмично си правете маска с мед, нанасяйки фин слой върху устните, който се оставя да действа 20 минути. След това, медът внимателно се измива, а устните се подсушават с мека охладена кърпа.