Аш Сото е поредната смело момиче, която се присъединява към нарастващото движение от жени, дръзнали да разкрият уникалната си красота в социалните мрежи.

На 12-годишна възраст Сото е засегната от кожното заболяване витилиго, което причинява петна по кожата заради липсата на пигментация. Така след диагнозата Сото се превръща от лъчезарна мажоретка в затворена тийнейджърка, която развива тревожност и депресия. 

Витилиго е изключително рядко хронично кожно заболяване, чиито симптоми се изразяват в появата на светли петна по кожата. Витилиго не е заразно и се проявява обикновено в следствие от емоционални фактори или физически/химически травми върху кожата при предразположени хора към развитие на заболяване, но патогенезата още не е напълно изяснена. 

Като останалите, които страдат от социалната стигма на витилиго, Сото прикрива с дълги панталони и ризи различната си кожа, но днес вече 21-годишната Сото я използва като платно за насърчаване на позитивното отношение към тялото. 

Един ден просто решава да поеме нещата в свои ръце, след като не може да открие подобни модели в списанията или социалните мрежи. Затова решава да стане лице на витилиго, за да повиши осведомеността за заболяването, като започва да споделя снимки. Подкрепата, която получава от потребителите в Инстаграм, я насърчава да продължи.

В момента дори използва тялото си като платно за себеприемане, върху което твори. Сото рисува върху петната на кожата, така че да заприличат на произведения на изкуството, с което продължава да привлича вниманието към витилиго и да вдъхновява другите да приемат тялото си такова, каквото е.