Необходими продукти:

250 г сухо мляко, 250 г захар, 250 мл вода, 125 г масло, 4 с. л .какао, 1 ванилия

Сложете водата на котлона, докато заври. Добавете захарта, намалете температура и бъркайте непрекъснато, докато се стопи. Оставете малко да се охлади.

В купа смесете сухото мляко и какаото. Добавете маслото, което предварително сте оставили на стайна температура да се размекне. Залейте с все още леко топлия захарен сироп и започнете да разбивате с миксер. Малко преди да е абсолютно готово, прибавете пакетчето ванилия. Разбивайте, докато стане хомогененна гладка смес, без бучици.

Сипете течния шоколад в стъклени чаши. Оставете, докато изстине напълно, след което приберете чашите в хладилника. След няколко часа течният шоколад е напълно готов за хапване.



Мммм, изумително вкусен е, нали?!