Световната седмица на кърменето (1-7 август) стартира в София на 1 август (сряда) с интерактивни лекции "Откровено за кърменето", различни тематични работилници за родители и много награди. Събитието се организира от Национална асоциация "Подкрепа за кърмене" (НАПК) в партньорство с "Pufies", "Дневникът на мама и татко" и кафе-книжарница "Fox Cafe".

"Откровено за кърменето", по примера на световния формат "TED Talks", ще даде възможност на утвърдени специалисти – педиатри, акушерки и консултанти по кърмене – да разкажат за различните аспекти от живота на бебето, а родителите ще имат възможност да задават въпроси.

 

Председателят на Национална асоциация "Подкрепа за кърмене" д-р Анета Попиванова, акушерките Илона Нешкова и Йоана Станчева от акушерски кабинет "Зебра", международно сертифицираните консултанти по кърмене Христина Янева – Хедра и Ася Демирева, основателят на "Дневникът на мама и татко" Елена Бачева, ще говорят по подбрани теми, сред които: "Кое е по-важно от първото кърмене?", "Странното мляко", "Когато бебето е в криза, а мама – пред истерия", "Колко дълго е дългото кърмене?" и други. 

Събитието започва от 10 ч. в "A Hub", ул. "Христо Белчев" 3 и е със свободен вход.

Седмицата на кърменето се провежда за 26-и път по цял свят и целта й е да насърчи, подкрепи и защити кърменето. Тази година мотото й е: "Кърменето – основа на живота". Още от създаването си през 2010 г. НАПК организира събития за отбелязването й в България.  

Програмата за всички събития в страната, посветени на Седмицата, може да видите тук.

Повече информация за целите на тазгодишната Световна седмица на кърменето можете да видите тук.