.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Какво да подредите и почистите у дома, ако на гости ще ви идва чистофайница

LadyZone.bg | преди 1 година
Снимка: istockphoto.com

"Чист дом – пропилян живот", гласи една популярна максима, която следват хората, които не се вманиачават по това дали подът е дезинфекциран с парочистачка (преди това задължително с прахосмукачка и моп) и дали бельото в скрина е сгънато по цветове, видове и разпределено за всеки ден от седмицата.

Ако обаче очаквате на гости обиграна домакиня, която знае най-големите тайни за чист и подреден дом, то със сигурност ви е обзела лееека паника. Чистофайниците знаят къде се крие най-често прахта, кои места се пренебрегват при ежедневно почистване и с един поглед могат да разконспирират кога за последно сте мили прозорците. Чак и ние се притеснихме.

дом
Снимка: istockphoto.com

Но спокойно – ситуацията е овладяна. Не е нужно да чистите основно цялата къща, за да сте сигурни, че гостите няма да останат с лошо впечатление. Обърнете внимание на няколко детайла.

В антрето

дом
Снимка: istockphoto.com

Антрето е визитната картичка на дома ви. Добрата домакиня веднага ще забележи, че обувките са разхвърляни, връхните дрехи са затрупали закачалката, върху скрина за обувки са наредени всевъзможни непотребни предмети – от никторезачка, до портфейл, очила, парфюми, найлонови пликчета, играчки. Това, което ще направи добро впечатление, е да подредите обувките, да приберете несезонните якета в  гардероба и да разчистите непотребните предмети от скрина.

В хола

дом
Снимка: istockphoto.com

Обикновено на холната маса се оставят списания, чаши, вази и други предмети, които за вас са обичайна гледка от ежедневието, но чистофайниците се дразнят от тази неразбория. Измийте мръсните чаши, подредете списанията и махнете вазите, в които няма цветя – с две думи – разчистете холната маса.

Добре е да избършете праха от секциите, на които държите снимки и сувенири, защото гостите често обичат да разглеждат предметите, подредени там.

Ако скоро не сте изваждали сервиза за гости, измийте го предварително, преди да са пристигнали. Добрата домакиня ще забележи този малък детайл.

Колко често трябва да перем чаршафитеПотта и жегите превръща леглото в "ботанически парк" от бактерии и гъбички

В детската стая

дом
Снимка: istockphoto.com

Ако вие и гостите ви имате деца, то неминуемо играта ще се премести от хола в детската стая. Децата, разбира се, не биха забелязали прашната табуретка, но майка им веднага ще стрелне укорителен поглед. Подредете (до колкото е възможно) играчките (след 10 минути игра стаята ще придобие облика в началото) и сгънете дрехите на детето. Дори всяка чистофайница знае добре, че една детска стая не може да остане задълго подредена.

В банята/тоалетната

дом
Снимка: istockphoto.com

Това е помещение, което неминуемо ще бъде използвано от гостите ви. Подредете четките за зъби, пастата, козметиката, сменете хавлиите с чисти. Добре е да измиете мивката и тоалетната чиния. В най-лошия случай, ако нямате време, просто дезинфекцирайте с препарат. Приятното ухание ще направи добро впечатление.

В кухнята

дом
Снимка: istockphoto.com

Още едно помещение, в което добрата домакиня обича да се вихри. Ако на гости ви е точно такава дама, то със сигурност очаквайте тя да изяви желание да помага със сервирането. Не оставяйте неизмити съдовете, в които сте приготвили вечерята, разхвърляни бурканчета с подправки и празни буркани от сос.

Как правилно да мием кухненската дъска за рязанеСамо с вода не става

Накрая остава да пуснете една прахосмукачка и да сложите приветливата усмивка на редова домакиня!

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите