.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Иво Аръков: Ако си в хармония със себе си, ще има хармония и около теб

Даниел Димитров | преди 31 седмици

Той е актьор, пише стихове и свири на пиано. Той е Калин от „Скъпи наследници“, а скоро ще го гледаме и в друг сериал на bTV – „Слънчев бряг“. Водещ е и на забавното токшоу „Мармалад“. Иво Аръков е сред посланиците на кампанията „Да изчистим България заедно“, която за първи път е част от най-голямата гражданска инициатива в света – World Clean Up Day 2018. Пред Ladyzone той отговаря на въпроси, свързани с най-мащабната доброволческа инициатива, чиито организатор е bTV.

Тази година за първи път 150 държави ще чистят заедно на 15 септември. Какво означава това за теб?

Това означава промяна и нещо хубаво. Аз непрекъснато следя какво се случва с тези кампании. Една от тях, подкрепена от Леонардо ди Каприо, накара един от най-големите дистрибутори да използва сламки от екологичен материал, а не от пластмаса. Изводът е, че се върви в добра посока.

2111707749.jpg
Орлин Павлов: Трябва да мислим за природата така, както мислим за себе сиСолени глоби за онези, които затриват с боклуци райски кътчета като езерата в Рила, категоричен е актьорът

Кое е любимото ти място в България и има ли там нужда от почистване?

Обичам планините, които имат огромна нужда от почистване. Има хора, които се качват там като че ли с цел да създадат мръсотия, а не да чистят. Но има добри планинари, които пазят, и когато видят боклук – независимо, че не е техен, го взимат и изхвърлят там, където трябва.

Плажовете ни също са в трагично състояние, особено тези, които не са регулирани.

2111707751.jpg
Даяна Ханджиева: Слънчев бряг крещи за почистване

Достатъчно чиста ли е България според теб?

Бил съм по света навсякъде, но не мога да се похваля, че живеем в една от най-чистите държави…

2111707752.jpg
Лорина Камбурова: Малките промени са много по-важни от грандиознитеЗвездата от „Скъпи наследници“ е един от най-запалените посланици на кампанията „Да изчистим България заедно“

Ти самият какво правиш, за да е по-чисто около теб?

Старая се да изхвърлям боклука си разделно и когато съм някъде навън, оставям чисто след себе си.

Смяташ ли, че ние – българите, подценяваме ли проблемите с околната среда?

Мисля, че да. Има един много грозен израз – плащам си данъците, затова нека държава да чисти. Това е нездрава логика.

2111707750.jpg

Дарин Ангелов: Вадим чадърите, след като дъжда и бурята вече са преминали Звездата на най-мащабната българска продукция в областта на телевизионното кино стана лице на кампанията „Да изчистим България заедно“

Чистенето е само едно от нещата, които правим, за да подобрим качеството на живота? Какво друго трябва да направим, за да живеем по-добре?

Човек трябва да е в хармония със себе си, за да може да изпита желание да има хармония и около него.