.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Нобелова награда за литература печели Казуо Ишигуро

Евгений Милов | преди 1 година
Снимка: Getty Images
Най-известният му роман е "Остатъкът от деня". Чели ли сте го?

Казуо Ишигуро спечели тазгодишната Нобелова награда за литература, като английският писател от японски произход е отличен заради "романите, които с голяма емоционална сила разкриват пропастта, която се разтваря пред илюзорното ни чувство за връзка със света".

Казуо Ишигуро
Снимка: Getty Images

Най-известният роман на Казуо Ишигуро е "Остатъкът от деня", носител на престижната литературна награда "Букър". Книгата получава екранизация през 1993 г. от режисьора Джеймс Айвъри с "Остатъците от деня" (The Remains of the Day).

Освен него писателят е известен на българския книжен пазар с творбите "Погребаният великан", "Никога не ме оставяй" и "Когато бяхме сираци"

Казуо Ишигуро
Снимка: Getty Images

 

Казуо Ишигуро е роден в японския град Нагасаки през 1954 г., но живее с жена си и дъщеря си в Лондон от 1960 г. През 1978 г. завършва английска филология и философия в Университета на Кент, а две години по-късно защитава докторска дисертация в Университета на Източна Англия върху творчеството на Малкъм Бредбъри. Пише на английски език, като публикува за първи път през 1980 г.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите