Този декември емблематичното кръстовище на "Малките пет кьошета" в София се превърна в коледна картичка с кауза!

Снимка: Евгений Милов

От снощи там вече блести украса от пчели, мечки, дървета и други герои от зелените каузи, което се осъществи с подкрепата на Mastercard и сърцатите съседи от околните къщи - в каузата за устойчиво развитие сега се включват и малките бизнеси от "Малките пет кьошета", които през декември ще продават продукти, процент от чиито продажби ще бъде дарен за работата на мечешкия отряд на на WWF България.

Снимка: Евгений Милов

Всеки може да подкрепи зелената инициатива, като купи подарък с кауза от някое от магазинчетата на "Малките 5" - ресторанта "Слънце и луна", смесен магазин Zoya, бръснарницата Balkan Barber, Boutique Minó 1923, издателство "Рибка", галерията за авторски бижута SABAI и новооткрития магазин на бранда за бижута на бранда YAGODA на Ваня Щерева и Надя Офан.

Снимка: Евгений Милов

Oт 8 декември те предлагат бурканчета с истински мед и други еко продукти, като процент от продажбата им ще бъде дарен за работата на WWF за дивите мечки.

Снимка: Евгений Милов

Бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, който от 2019 г. е кмет на столичния район "Средец", също присъства на старта на инициативата, когато беше запалена коледната украса на каузата на "Малките 5", носеща призива "Заедно правим нещо безценно" за биоразнообразието в България.

Снимка: Евгений Милов

"Тази година имаме едно голямо послание към всичките си картодържатели по света – включете се в спасяването на природата. Тази украса е нашият подарък за софиянци, с благодарност, че стотици от тях се включиха в нашите инициативи – картирахме градски дървета, чистихме Струма, спасяваме мечките, отглеждаме кошери", каза Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово. 

Снимка: Евгений Милов

През изминалата година международната платежна система осинови кошери с над 40 млн. пчели с Истински мед на Pollenity, подкрепи акцията на harmonica organic foods, в която бе събран над 1200 чувала с боклук и 600 кг рециклирана пластмаса от поречието на Струма и участва в старта на първата дигитална карта на дърветата в България ЕдноДърво и отбелязването на над 13 000 градски дървета на нея, а с всяка трансакция, българските клиенти на компанията помогнаха за засаждане на 20 000 дървета в най-пострадалите от дефорестация райони в света, като част от мащабната инициатива Priceless Planet.

Снимка: Евгений Милов

Вижте повече от снимките в галерията най-горе.