Днес ви запознаваме с музиката на Любомир Брашненков, който е половината от електро-акустичния проект "Saturated Pixels". Двамата с Ангел Додов издадоха дебютния си албум "Mystery" през 2018 г., предшестван от мини албума "Photons" (2016), излязъл през лейбъла на Иван Шопов - ABCD. Те използват широк спектър от музикални жанрове, оформяйки своя собствена жива и органична смес.

"Possibility Of Island" е името, което Любо използва, когато е сам. В началото на февруари тази година излезе дебютния му албум "Reflected", който запазва съчетанието между акустични и електронни елементи, а това е отличително за "Saturated Pixels". В албума има две колоборации с други артисти.

Първото парче се казва "Whisper" и е с германката от Хановер Valeska Jakobowicz, която е гост - вокалистка и текстописец в парчето. Работата им е типичен пример за колаборация в днешно време – намират се в Soundcloud, където започват да си разменят идеи без никога да са се виждали на живо. 

Инструменталното парче "Spaces" е заедно с Ангел Додов - другата половинка от "Saturated Pixels". Той отговаря и за мастъринга на албума. Изключение прави мастеринга на "Whisper",  който e правен от небезисвестния саунд инженер Mike Marsh, работил с артисти като Prodigy, Massive Attack, Depeche Mode, Morcheeba, Moby.

По времето, в което "Saturated Pixels" свирят на "Buldoc Berlin 2016 - Days of Bulgarian Documentary Cinema", се раждат две от парчетата в албума. Заглавното "Reflected" и парчето "In The Clouds", което Любо композира по време на полет от Берлин към София. 

Тяхното изпълнение на живо включва уникално видео, изработено от SpartArt (Спартак Йорданов и Ралица Тонева), абстрактни визии, в които се обединяват течности, пигменти и вещества. Експерименталната реакция между музикалното и визуалното е в основата на проекта. Взаимодействието между абстрактно и експресивно, изследва несъзнаваното.  

Концертът за представяне на дебютния албум "Reflected" на Любомир Брашненков aka "Possibility Of Island" ще се състои на 11 април (четвъртък) от 21ч. в столичния клуб TELL ME. Можете да да го чуете онлайн тук: