Пълнолунието е период, който носи силна енергия и е наситен с емоции. Времето е подходящо за вземане на решения и получаване на отговори.

През този месец пълнолунието настъпва на 12 ноември и е в зодиакалния знак Телец. Тази фаза на Луната е способна да окаже влияние върху дома ви, интимните връзки и семейството в следващите две седмици. Силите на Луната, които засягат инстинктите и емоциите, достигат своя връх именно при пълнолуние. Това означава, че трябва да използвате своята емоционална сила и вътрешна интуиция, за да превъзмогнете евентуални кризи в отношенията.

Пълнолунието на 12 ноември в Телец е по време на ретрограден Меркурий и може да създаде проблеми с общуването. Всички ретроградни предизвикателства на Меркурий обаче могат да бъдат решени или облекчени чрез хармоничните аспекти на Сатурн, Нептун и Плутон.


Снимка: istockphoto.com

Пълнолунието по време на ретроградния Меркурий прави разбирането и предаването на вашите чувства основна тема на този лунен период. Може да възникне вътрешен конфликт между вашите мисли и чувства, който да доведе до объркване или тревожност.

Възможни са недоразумения и спорове, но хармоничните аспекти на Сатурн и Нептун намаляват тези рискове.  Ретроградният Меркурий обикновено се свързва с прекъсвания на комуникацията и технологиите, нервна тревожност, закъснения при пътуване и загубени вещи. По-вероятно обаче е да се върнете към стари спомени или неочаквано да срещнете хора от вашето минало.

Това емоционално и страстно пълнолуние ще ви накара да разберете какво ви притеснява, дразни или ви смущава. Препоръчително е да говорите с близките и с колегите си, на които да поставите проблема открито, за да може той да бъде разрешен. Телците, Скорпионите, Водеолеите и Лъвовете ще подходят откровено и открито, дори в някои случаи брутално, като поведението им може да предизика криза. Другите зодиакални знаци ще подходят дипломатично – ще получат обяснения с блага дума.

Какво положително да очакваме от пълнолунието през ноември?

За щастие, пълнолунието на 12 ноември е свързано и със Сатурн в Козирог и Нептун в Риби. Тази комбинация ще ви направи по-силни, по-прагматични, но и по-креативни. Инстинктът и здравият разум ще ви помогнат да вземете важни решения за вашия дом, семейство и отношения. Чувствата ви ще бъдат ръководени от спомените и мечтите.

Пълнолунието е подходящо за медитация и други духовни и окултни дейности. Нептун ще стимулира вашата креативност, въображение и състрадание. Тази фаза на Луната през ноември ще отключи и романтичната страна във вас.

Снимка: istockphoto.com

Периодът е благоприятен за спорт и бизнес и дава сила, смелост и късмет, които гарантират успех. Ще реализирате проект, по който работите от дълго време и ще завършите последната стъпка от една от вашите дългосрочни цели.  

Ако изиграете картите си правилно, това пълнолуние може да е моментът, който сте чакали, за да сбъднете мечтите си.