Ожесточен ще е двубоят между Нургюл Салимова и Александра Юриевна Горячкина, казват астролози. Звездите подсказват, че и за двете тази среща ще е много напрегната, а меренето на умове и способности ще е на ниво.


Нургюл е зодия Близнаци, с Луна в Рак, което и дава един дълбок поглед върху нещата. Венерата й е в Телец, което значи, че тя никога не бърза със своите решения.

Марсът, който отговаря за действията й пък е във Водолей, визионерски знак, който умее да вижда в бъдещето. Транзитната Венера съвпада с рождения Юпитер на родната шахматистка. Както знаем, Юпитер е планетата на късмета.

В същото време пък транзитният Юпитер съвпада с нейния Меркурий, тоест дава се тласък и късмет в нейните интелектуални дейности. Всичко това предполага един успешен ден за Нургюл. Единственият аспект, който може да я спъне е транзитният Сатурн, който съвпада с нейния Уран. Две тежки планети, които се срещат и биха донесли трудности и спънки на нашето момиче.

Александра Горячкина е зодия Везни, с луна в Стрелец, която я кара да прибързва с решенията си понякога. Марсът й е в огнения Лъв, което я прави властен противник.

Днес тя има силен и хубав аспект- транзитният Марс съвпада с рождената й Венера. Освен това транзитното Слънце прави хубав аспект към нейната Луна.

Откъм аспекти, въпреки големите трудности Нургюл има по-голям шанс за победа, но дали ще надделеят трудностите, поднесени от Сатурн, предстои да видим.