Законът за привличането е най-мощният закон на Вселената. Тайната му се крие в силата на мисълта и уникалната й способност да привлича към нас всички онези хубави неща от живота, за които толкова силно сме копнеели. С други думи това е способността на съзнанието да визуализира нещата, които желаем, до такава степен, че те наистина да бъдат привлечени към нас като магнит. Колкото по-силно вярваме в тяхната реализация и искаме да ги имаме, преживеем или докоснем, толкова по-голям е шансът това наистина да се случи. 

Ето какво трябва да направим, за да задействаме Закона на Вселената на наша страна:

#1 Сходните неща се привличат

Синхронът е нещо наистина удивително. Вселената откликва на мислите ни във всеки един момент от нашия живот. Тя реагира веднага на нашите усещания, мисли и емоции. Например, ако се чувствате нещастни или самотни, вие привличате към себе си събития, които ще ви карат да се чувствате така. И обратното – ако сте изпълнени със свежи и красиви емоции, животът ще продължи да ви поднася ситуации, които ще ви носят радост и вдъхновение. Затова бъдете внимателни и наблюдавайке знаците, които Вселената ви изпраща. Всички те са в синхрон с вашите мисли.

#2 Забавлявайте се

Не се надявайте на добър и щастлив живот, ако не умеете да разпускате и да се забавлявате. Бъдете енергични и жизнерадостни във всеки един момент от живота си, независимо дали преминавате през труден момент. Когато изпращате към Вселената положителна енергия, тя ви я връща двойно повече. Усмихвайте се, за да ви се усмихва и Тя. Забавлявайте се, и животът ви ще е прекрасен.

#3 Не се натоварвайте с отрицателни мисли

Отрицателните мисли не могат да ви помогнат с нищо. Напротив – те само ще ви накарат да се чувствате още по-зле и нещастни. Те ще се явяват в живота ви под формата на непрекъснати спънки и препятствия. Не си позволявайте и за миг да си помислите, че сте страдалец, защото действително ще привлечете случки и събития, които ще ви направят действително такъв.

#4 Радвайте се на живота

Спрете да се надпреварвате с другите. Животът не е състезание. Само при пълен покой и абсолютна хармония със себе си и света ще почувствате неговата красота, величие и дълбок замисъл, ще осъзнаете колко дребни и нищожни са били вашите амбиции и егоцентрични желания. Бъдете тук и сега, дишайте, чувствайте, наслаждавайте се на всеки един момент от вашия живот с всичките си сетива.

#5 Наслаждавайте се на компанията на приятели

Не забравяйте за приятелите си. Не отлагайте срещите си с тях. Срещайте се и излизайте колкото се може по-често с тях. Дали ще отидете в заведение или на къмпинг в планината, времето, прекарано в добра и свежа компания, ни зарежда с много позитивна и съзидателна енергия. Достачна е дори само една прегръдка или усмивка на приятел, за да сепочувстваме истински щастливи, че сме на този свят.

#6 Вярвайте

Това е ключова част от Закона за Привличането. Ако сте обсебени от песимистични чувства и постоянно мрънкате и недоволствате от случващото се край вас, бъдещето ви е обречено на тотален провал. Не очаквайте нищо от него. Ако вярвате обаче в нещата, които искате да постигнете, пред вас ще започнат да се отварят много пътища, които ще ви дадат невероятния шанс да реализирате и най-смелите си и съкровени мечти.

#7 Бъдете благодарни

Вселената ни дарява с изобилие от преживявания и красиви неща, но тя може както да ни дава, така и да отнема. Когато сме благодарни, ние изпращаме към нея знак, че сме щастливи и удовлетворени от случващото се край нас. Тогава тя отвръща на нашата благодарност с още по-голяма щедрост и великодушие.

#8 Мислете позитивно

Позитивните мисли имат способността да бъдат разчетени до най-малката подробност от Вселената, в отговор на което Тя ни ги изпраща под формата на действителни събития и ситуации, които да ни правят по-щастливи от всякога.

#9 Оставете се на течението

Понякога е нужно само да се оставим на потока на събитията, да се доверим на Вселената и нейната мъдрост. Само в такъв момент можем да осъзнаем кое е значимо в човешкия живот и кое не, кои са онези неща, които ни носят истинското щастие, и кои са онези, които ни носят само заблуда и фалш.

#10 Поемете отговорност за живота и действията си

Не забравяйте – вашият живот е във вашите ръце. Той е всичко, над което сте способни и можете да имате контрол. И ако нещо се обърка, е добре да си го признаете. Вие сте отговорни за събитията, които ви се случват. Вашите мисли и вашите действия чертаят вашето настояще и бъдеще.