Докато мъжете разказват истории, които никога не са им се случили, жените споделят изживявания, които не само са истина, но и са приятни за разказване.

Глава първа
Големият вселенски взрив, или едно случайно разминаване

Разминахме се на входната врата на сградата, в която работим. Някои жени забелязват очите, други мускулите... Аз забелязах зърната на гърдите му под добре прилепналата фланелка! Той е висок мъж, а аз ниска - зърната му бяха точно на нивото на моите очи.

Бяла тениска, черни дънки, добро телосложение, тъмна коса, небрежна брада, матова кожа и екзотично арабско излъчване. О, боже!

Казват, че дупето е онази част от мъжкото тяло, която жените намират за най-секси. Най-неатрактивната пък били мъжките рамене. По дяволите, кой ги пише тези статии? Леко загатнати под памучна фланелка зърна могат да накарат всяка жена да фантазира за добре оформени плочки върху стегнат корем, смачкани, леко влажни чаршафи и драскотина върху котешки извит гръб.

Мъжка визия не ме е впечатлявала така от 17 години! Мисля, че под подплънките на сутиена ми се разтуптяха около 17 сърца – едновременно... в ритъма на „Калашников” на Брегович! "Бум, бум, бум, бум, бум, ще си купя автомат..."

Веднага след като седнах пред компютъра, споделих какво ми се е случило с приятелки във Facebook. „Иди и го снимай!” - ми казаха. И аз хукнах – с телефона, с целия си ентусиазъм и без грам идея как точно ще застана пред него и ще го снимам.

Е, не се получи! Г-н Екзотично излъчване не беше пред сградата, където слизаме за глътка въздух и цигара. Тогава осъзнах, че съм на тази работа, на това място от много дълго време, а днес за пръв път го виждам. Прекалено заета или просто късогледа – причината, тогава, нямаше никакво значение. В съзнанието ми като тънка струя лют цигарен дим, като аромат на екзотична арабска подправка се промъкваше една тягостната мисъл - ами, ако не го видя повече?