.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Любо Нейков: Грижите към околната среда трябва да се възпитават от най-ранна детска възраст

Даниел Димитров | преди 30 седмици
2111679001.jpg

Любо Нейков е сред най-любимите лица не само от екрана на bTV, но и от сцената на театъра и киното. Той е цар на забавлението и господар на усмивката, човек, който умее да общува с лекота, да сплотява и да бъде душата на всяка компания. В случая, Любо е на път да се превърне и в душата на кампанията „Да изчистим България заедно“, която за първи път е част от най-голямата гражданска инициатива в света – World Clean Up Day 2018. Пред Ladyzone актьорът отговаря на няколко въпроса, свързани с най-мащабната доброволческа инициатива у нас, чийто организатор е bTV. 

2111678904.jpg

Тази година за първи път 150 държави ще чистят заедно на 15 септември. Какво означава това според теб?

Това е прекрасно, но смятам, че сме закъснели. Тези неща трябва да се възпитават от най-ранна детска възраст. Ако бяхме обърнали внимание на нашите деца, въобще нямаше да водим тази кампания днес.

Кое е любимото ти място в България?

Много са любимите ми места, но предпочитам планината. Защото морето вече не е това, което сме гледали по старите черно-бели български филми. Северното черноморие е единственото красиво, което е запазено. Там е по-девствено, особено около Каварна и Шабла.

Достатъчно чиста ли е България според теб?

Не. В момента, в който минеш границата, веднага си личи, че си в България – именно по боклуците.  

На кои места в България според теб има най-голяма нужда от почистване?

Мога да посоча много места. Спешно трябва се почистят всички обществени тоалетни, както и всички пътища. Но тоалетните са най-отвратителните места в България.

Ти самия какво правиш, за да е по-чисто около теб?

По примера на японците, боклукът, който произвеждам през деня, винаги го събирам при себе си и вечер го изхвърлям вкъщи.

Смяташ ли, че ние, българите, като цяло подценяваме ли проблемите с околната среда?

Мисля, че разяснителната кампания не е достатъчна. Пак се връщам към началото на разговора – това трябва да се случва в детските градини и в училищата.

Между другото, прави ми впечатление, че именно децата обръщат внимание на възрастните, че боклуците не трябва да се изхвърлят където и да е. За мен това е важно.

Чистенето е само едно от нещата, които правим, за да подобрим качеството на живота? Какво друго трябва да направим, за да живеем по-добре?

Ами пак опираме до неща, които са изтървани – образование и култура.

2111678905.jpg
Посланикът на „Да изчистим България заедно“ Йордан Йовчев: Всичко е въпрос на етика, култура и дисциплина

Любомир Нейков е роден на 7 февруари в Червен бряг, където завършва Техникум по електротехника, а след това НАТФИЗ през 1998 г. в класа по куклено майсторство на проф. Румен Рачев. В „Шоуто на Слави“ Нейков изпълнява незабравими мъжки и женски образи. Заедно с колегите си Христо Гърбов, Руслан Мъйнов и Кръстю Лафазанов създава първото и единствено по рода си авторско комедийно тв предаване „Комиците“. Играе ролята на кмета Рангел Чеканов в най-гледания български сериал в новата история на телевизионното кино – „Столичани в повече”.

2111679002.jpg

Лорина Камбурова: Малките промени са много по-важни от грандиознитеЗвездата от „Скъпи наследници“ е един от най-запалените посланици на кампанията „Да изчистим България заедно“
За или против секс на първа среща?