.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

8 „За“ и „Против“ новия клип със Сузанита „К‘во става, брат“

Васил Богданов | преди 32 седмици
Suzanitta
Снимка: Youtube
Задълбочен анализ на произведението. Задълбочен, задълбочен, колко да е задълбочен?

Инфантата на българската поп музика – Сузанита, участва в поредния клип, разпалил страстите. Мнозина са възмутени от сцената, в която 15-годишното момиче залепва дъвката си на волана на колата, след което се навежда и оставя впечатлението, че ще прави френска любов на шофьора.

„Аз съм артист и това ми е работата... Защо да е френска любов? Може да се навеждам да му завързвам обувките... Това е сценарий. Все пак аз трябва по някакъв начин да скандализирам обществото. Защо да правя нещо обикновено, което няма да се слуша. Или ще е скандал, или нищо!“ – сподели Сузанита в телефонно интервю с Венета Райкова в предаването „Папараци“.

Ние гледахме клипа и тук споделяме своите „За“ и „Против“. 

„За“
В основата на целия сюжет е желанието на лирическия герой (Ангел) да си купи автомобил, което е напълно нормално. Всеки мъж трябва да купи поне една кола в живота си и затова ние сме готови да му простим строфата

Гледам я мръсно готината мацка
В дупето омайна, голямата ми шматка

Но с купуването на МПС-то идва и първият проблем:

„Против“
Плащането се извършва кеш. Или казано по-разговорно – в брой. Къде отиде изискването за превод на големи суми единствено по банков път? На това ли учим младите хора, които иначе са толкова „онлайн“ и толкова на „ти“ с технологиите. Плащането поражда и друго смущение. Парите са в раница, а не както е препоръчал един от титаните в бранша – 100 Кила, който изпя „кинтите в сака“.

„За“
Парите проверява Сузанита. Тя не ги брои, а само разтваря пачките като ветрило. Това показва, че в тези среди се работи на доверие и хората не са дребнави. Малко по-късно в клипа става ясно, че между банкнотите има хартия, но тази измама само доказва, че Сузанита все още е запазила детското у себе си. Тя не е покварена от суровия живот на улицата и действа наивно като монахиня.

„Против“
Целият клип всъщност е реклама на сайт, в който се продава известна марка немски коли. След разкриването на измамата с парите следва гонка, която привлича вниманието на родната полиция и тук идва големият позор. Полицаите с тяхната съвсем обикновена кола настигат мощните лимузини на престижния бранд. Язък за рекламата!

„За“
Повечето участници във видеото са със слънчеви очила. Това показва добра грижа за зрението, а може да означава и друго: Предната вечер героите са чели книги до късно и очите им са изморени. Това е похвално, четенето трябва да се насърчава!

„Против“
95% от репликите на Сузанита са модулирани електронно. Така не можем да разберем дали момичето има глас и талант за пеене. Ще стане ли певица или по-скоро ще работи на касата в някой супермаркет, та затова я учат да брои пари. Идва ни да попитаме „К‘во става, сестро?“

„За“
През голяма част от клипа Сузанита всъщност играе гимнастика, като набляга на отривисти упражнения за ханша. Това е хубаво! Младите трябва да спортуват.

„Против“
В края на музикалното видео Сузанита се изплюва върху легналите на земята полицаи, чиито ръце са хванати с белезници зад кръста. Това наистина е много пошло и ние повече няма да гледаме това произведение на изкуството.

В заключение ще перифразираме думите на певицата „Или ще е скандал, или нищо!“, като кажем „Хем скандал, хем нищо“.

Тест: Шушана ли си? Или си 6 без 10?Впрегни цялата си обща култура и реши този важен тест!Сузанита: Нямат основание да свалят клипа ми, защото за всяко нещо имам оправдание"Защо да правя нещо обикновено, което няма да се слуша. Или ще е скандал, или нищо!"

 

Ключови думи:Клип, Сузанита
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Кои са най-ценните подаръци за рождения ви ден?