Въртите ли се в кръв, в търсене на подходящия мъж? Минавате ли от скучен на такъв, който изневерява, а после обратното? Излезте от този кръговрат и самота. Обърнете внимание на хората около себе си и пуснете малко светлина в живота си. Да, това може да се окаже по-страшно, да изгубите сигурността си, но представете си какво може да намерите.

Ето какво трябва да промените в живота си, ако искате да откриете подходящия за вас мъж.

1. Сменете дома на родителите си с... куче! 

жените, които живеят с родителите си, обикновено използват облагите на тази ситуация като това, че не харчат пари за храна, успяват да спестяват за пътувания, автомобил и други. Но животът с родителите е сериозна пречка за откриване на мъжа на живота, най-малкото, защото не разполагат със самостоятелност. разпознавате ли се в това описание? Ако е така, вземете си куче. По възможност голямо. Например немска овчарка. Тогава със сигурност ще се появи нуждата от отделно пространство, в което да се чувствате комфортно. Преместването в ново жилище като път към самостоятелността ще е плавно. Днес е куче, утре може да е любим. 

Снимка: iStock

2. Да не ви пука какво мислят хората около вас.
Не съобразявайте личните си желания с обществените очаквания. Това е една от най-честите грешки, които допускат жените без партньор. Под натиска на околните, които често директно или с намеци разпитват за любовния живот, жената може да допусне сериозна грешка в избора си. Колко често ви се налага да слушате реплики като - "Време ти е да се омъжиш?", "Хайде, кога мислиш да имаш дете?" и т.н. Огледайте се кой точни ви казва тези неща. И какъв е семейният живот на тези хора - успешен ли е или мъжът е алкохолик, а жената е обсебена само от децата?

Грешно е прието твърдението, че добрите момичета са послушни. И щом мама или баба казват и се притесняват, че тя все още е сама, значи трябва да бърза и да се омъжи, независимо за кого. Разбира се, времето, с което разполагаме, не е безкрайно, но е глупаво да го пришпорваме не заради личен избор, а заради чужд. 

3. Ако виртуалният ви свят е станал реален

Ако имате повече виртуални приятели, отколкото реални, ако постоянно харесвате снимки на котета и бебета, вие сте попаднали в капана на интернет. Рискувате да прекарате в самота и останалата част на живота си, ако продължавате да бъркате реалност и виртуалност. За да откриете своя партньор, трябва да се срещнете с него лице в лице. Социалните мрежи може да са вашият помощник, вашата първа стъпка, но след това трябва да поемете нещата в своя ръце. 

4. Чао, комплекси!

Ако вие се харесвате и останалите ще ви харесват! Това правило е простичко, но много вярно. Тук не става дума да се доближавате по външен вид до еталоните за красота, които се налагат от списанията или рекламите. В главите на мъжете тези неща се наслагват много по-малко, отколкото при жените. Ако на нас ни прави впечатление русия водопад на моделката от рекламата на новия шампоан, то мъжът едва е запомнил, че продуктът е шампоан. Нужно е обаче да запазите много от себе си, защото именно с характерното и индивидуалното ще впечатлите мъжа. Но е важно да сте в баланс със себе си и наистина да се харесвате. 

5. Намерете си интересно хоби
Това не само ще ви срещне с нови хора и ще разшири кръгозора ви, но и ще ви даде нови теми за разговор. Новото занимание представя нови простори за срещи и потенциални възможности да откриете него. Общото хоби сближава, защото откривате човек, който прилича на вас, а това лесно и бързо скъсява дистанцията. 

Какво още ви пречи да срещнете любовта

А може би новата любов е затрупана от парчетата на старата? Дали сте изчистили съзнанието си от последния си партньор, дали сте му простили, дали в сърцето си сте готови да посрещнете новото?

Отървете се от образа на идеалния. Ако в самотните си вечери седите и мечтаете за перфектния мъж, едва ли ще го срещнете скоро. Жените са склонни да идеализират и търсейки точно това, което сме си изградили в представите, нямаме очи да видим реалния мъж до себе си. А понякога той е дори по-добър от това, което си представяме. Най-малкото защото е истински.