Сиренето е част от кулинарната фантазия. С негово участие може да се приготви почти всичко – от вълшебни салати и ордьоври до великолепни основни блюда, закуски и десерти. И въпреки точно посочените видове сирене в рецептите по-долу, не се колебайте да експериментирате. Дали ще бъде бяло или синьо, всяко сирене носи свой собствен натюрел и обаяние. Разнообразявайки едно и също ястие с друг вид сирене, гарантира неговия нов и неповторим вкус.

Препечена чабата с фонтина и шунка

Отцедете 300 г печени белени червени чушки и ги нарежете. Смесете с пакет 1 пакет салатени листа и добавете 2 с.л. зехтин, 2 с.л. лимонов сок, 1 счукана скилидка чесън и малка връзка магданоз. Посолете на вкус и разбъркайте леко. Нарежете 250 г сирене фонтина и го подредете върху дебели филии препечена чабата. Сервирайте веднага с 200 г шунка и салата с пикантен дресинг.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos