Знаете ли кое е едно от любимите ястия на шеф Силвена Роу? Нека ви помогнем - дресинг с бавно печени домати. 

Може да го използвате за печени зеленчуци, риба, месо, както и за салата. 

Този великолепен дресинг има 3 тайни, за да се получи точно толкова вкусен, колкото шеф Роу го прави:

  • Може да се използват каквито и да е домати, но трябва да са пресни! 
  • Подправките да са без добавени консерванти! Пушеният пипер придава изключителен вкус.
  • Доматите задължително трябва да са изпечени.

Вижте как да приготвите този вкусен дресинг във видеото!

Необходимите продукти са:

3 бр. зрели домати

1-2 скилидки чесън

1 с. л. дижонска горчица

1/4 чаша винен оцет

3/4 чаша зехтин

1 ч. л. пушен червен пипер

сол и черен пипер на вкус

Никак не е трудно да направите този дресинг. Следвате стъпките:

1. Разрежете доматите наполовина и издълбайте или изстискайте колкото се може повече от семките.

2. Нарежете доматите на по-малки парчета.

3. Добавете всички съставки в блендер и пасирайте до гладка и кремообразна смес на висока скорост.

4. Опитайте дресинга и подправете със сол и черен пипер на вкус.