.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

5-минутни упражнения за тонус и енергия

| преди 1 година
Странични коремни преси: 3 серии по 10 повторения на страна

Една забавна серия от физически упражнения, която ще възвърне тонуса ви и ще ви зареди с енергия през целия ден. Те са бърз и ефективен начин за стягане на коремната мускулатура.

#1 Страничен планк: 3 серии по 10 повторения на крак

Застанете в странична позиция с опънати настрани крака, като сте подпрени на лявата си ръка и лявото си бедро. Повдигнете тялото си нагоре на разстояние от земята. Опънете горния десен крак заедно с дясната ръка, опряна върху коляното му. Върнете крака обратно в изходна позиция и повторете.

2111159419.png

#2 Обратни коремни преси: 3 серии по 15 повторени

Легнете на земята по гръб, повдигнете двата крака във въздуха. Поставете ръцете си на пода, изправени до бедрата. Повдигнете долната половина на тялото си и краката нагоре, така че коленете ви да сочат към лицето ви. Спуснeте тялото си обратно надолу и повторете.

2111159420.png

#3 Downward Dog Kicks: 3 серии по 10 повторения на крак

Застанете в изправена позиция. Наведете тялото си надолу към пода, подпирайки се на дланите си. Вдигнете единия крак във въздуха, върнете го надолу и повторете с другия крак.

2111159423.png

#4 Позиция „алпинист”: 3 серии по 10 повторения

Подпрете тялото си на земята, като за опорни точки използвате дланите и пръстите на краката си. Ръцете и тялото трябва да са опънати. Свийте единия крак в коляното, като се стараете да го придвижите колкото се може повече навътре под корпуса си. Повторете същото и с другия крак.

2111159426.png

#5 Странични коремни преси: 3 серии по 10 повторения на страна

Упражнението наподобява горното с тази разлика, че единият крак, който е свит в коляното, се придвижва не навътре под корпуса, а навън от него. Същото се повтаря и с другия крак.

спорт
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите