.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Карамелени ябълки на клечка от Диана Любенова

Евгений Милов | преди 30 седмици
Коледна рецепта от водещата на "Тази събота" и "Тази неделя" по bTV!

Не започвайте тази рецепта за карамелени ябълки на клечка с осолени бадеми, без да сте си пуснали диск с коледна музика, съветва Диана Любенова, водеща на сутрешните уикенд блокове "Тази събота" и "Тази неделя" по bTV!

Продукти:

10-12 дребни ябълки

10-12 дървени клечки

200 г кафява захар

170 г течна глюкоза

150 г белени печени и осолени счукани бадеми

60 г масло

1 консерва подсладено кондензирано мляко

1 ч. л. ванилова есенция

щипка сол

Приготвяне:

Ябълките се измиват и се подсушават, а на мястото на дръжката им се забожда дървената клечка. Маслото се разтапя в тенджера, след което добавяте захарта, солта и глюкозата - разбърквате на умерен огън, докато захарта се разтопи и сместа започне да ври. След като заври, добавяте подсладеното кондензирано мляко, разбърквате хубаво и оставяте сместа отново да заври. Варите около 10 минути, като периодично я разбърквате, за да не загори. Отстранявате от огъня и добавяте ванилията.

Карамелени ябълки на клечка
Снимка: iStock

Ябълките се потапят в карамела и след като се извадят, се задържат за известно време, докато излишният карамел се оттече. Дъното на ябълките се потапя в бадемите, след което ги оставяте настрана, докато карамелът стегне.

Карамелени ябълки на клечка
Снимка: iStock
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите