.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

На обяд в... Таланти

Васил Богданов | преди 3 седмици
Снимка: LadyZone.bg
Храна от много висок клас и безупречно обслужване!

Таланти” (Talents, ул. Петър Берон 9, близо до НДК) е учебният ресторант на международната кулинарна HRC Academy. Не си мислете обаче, че тук готвят начинаещи младежи, които правят първите си стъпки на ваш гръб, или по-точно стомах. HRC Culinary Academy е нещо като висше образование за хора, които имат дългогодишен опит в кухнята, като част от обучението е в четири- и петзвездни хотели зад граница.

Вечер цените не са никак ежедневни, но на обяд „Таланти” предлага фиксирано, четиристепенно меню за 10 лева. Тази седмица то включва зеленчукова супа (в малка купичка с японски размери), салата от червено цвекло (приготвено по три различни начина), запечено сирене Фета, рукола, червена салата и дресинг от мед и соев сос, свински гърди (сготвени бавно на су вид) с розмарин, грах и картофено пюре, а за десерт – кекс Financier със сладолед, направен с бира Гинес. В менюто влиза и прясно изпечено хлебче, поднесено с чинийка зехтин.

Храната е на много високо ниво и нямам никакви забележки към нея. Проблем е единствено малкият размер на порциите, които за повечето дами вероятно са окей, но не и за 90-килограмов мъж. Не е зле да се помисли за по-обемен вариант на менюто, който да струва повече, но да гарантира щастливата комбинация от високо качество с достатъчно количество. В делничния ден обядвах сам-самичък в цялото заведение, което говори за някакъв проблем. Може и да е чисто комуникационен, но е грехота ресторант с толкова висок клас кухня да стои празен в центъра на София, където не липсват платежоспособни клиенти.

Една от най-големите екстри на „Таланти” е обслужването. Тук то не е поверено на бездушен сервитьор, който не знае какво се случва в кухнята, а на един от курсистите, който цяла сутрин е готвил в сутерена и знае всичко за съдържанието на чиниите.

Случих на Иво, който говори малко по-бавно български, тъй като е дете от смесен брак. Той ми обясни, че кексът се казва Financier („Финансист” на френски), защото се прави с брашно от лешници и бадеми. Навремето то е било толкова скъпо, че единствено банкерите са можели да си го позволят.

Заведението има лятна тераса, която е покрита, така че може да се ползва и в дъждовно време.

На обяд в... ДоброСподеляме впечатленията си от ресторантите, които посещаваме
Ключови думи:Ресторант, На Обяд
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите