.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Тютюнопушене...

д-р Вергиния Николова | преди 3 години
Скъсана цигара
Снимка:Thinkstock/Getty Images
Без съмнение цигареният дим е вреден за пушачите и за всички около тях

Без цигарен дим всички ще бъдем с по-малко рискове за здравето. Толкова много е писано и изказано за вредата от тютюневия дим. Фактът, че и пушачите наричат "душегубка” местата, които са определени за пушене и предпочитат да пушат на чист въздух, сам по себе си говори, че димът от изпушените цигари е твърде неприятен.

31 юни се отбелязва като Световен ден без цигарен дим. 

До 15 часа в парк Борисова градина в София до езерото "Ариана”ще се проведе акция за измерване на дишането на пушачи, която е под надслов:

"Здрави без тютюнев дим”.

Инициативата се организира в рамките на програма "Университет за пациенти” на Национална пациентска организация, в сътрудничество с I Quit Smoking България.
По време на скрининга всички пушачи, които имат желание да се включат в акцията, ще бъдат приканвани да надуят балон за 10 секунди. Всеки, който се затрудни с това изпитание, ще може да си направи безплатно измерване на дишането.

Измерването ще се извършва от медицински специалист, който с помощта на специален апарат ще измерва степента на въглероден оксид (CO) в организма на пушачите.

На хората, при които апаратът показва наличие на високо съдържание на CО в организма, ще бъде предложена безплатна консултация на място и ще им бъде представена иновативната методика за отказване от тютюнопушенето I Quit Smoking.

Отговори на всички въпроси, свързани с вредите от тютюнопушенето и иновативната методика I Quit Smoking, може да получите на сайтовете www.iqsbulgaria.com и www.uni.npo.bg, както и на горещата линия на Национална пациентска организация 0700 10 515 (всеки делничен ден между 12:00 и 17:00 ч.)

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Ще Ви хареса
"Толкова е просто да бъдеш добър. Трябва само да се поставиш на мястото на другия човек, преди да започнеш да го съдиш.“ Марлене Дитрих
Марлене Дитрих
Изневерявате ли на мъжете, защото не ви помагат достатъчно в домакинската работа?