Мисъл на деня

Лудост e да правиш едно и също нещо отново ...

 
 

Тютюнопушене...

Без съмнение цигареният дим е вреден за пушачите и за всички около тях
  • 248
  • 0
  • 1
    0
Скъсана цигара
Снимка:Thinkstock/Getty Images

Без цигарен дим всички ще бъдем с по-малко рискове за здравето. Толкова много е писано и изказано за вредата от тютюневия дим. Фактът, че и пушачите наричат "душегубка” местата, които са определени за пушене и предпочитат да пушат на чист въздух, сам по себе си говори, че димът от изпушените цигари е твърде неприятен.

31 юни се отбелязва като Световен ден без цигарен дим. 

До 15 часа в парк Борисова градина в София до езерото "Ариана”ще се проведе акция за измерване на дишането на пушачи, която е под надслов:

"Здрави без тютюнев дим”.

Инициативата се организира в рамките на програма "Университет за пациенти” на Национална пациентска организация, в сътрудничество с I Quit Smoking България.
По време на скрининга всички пушачи, които имат желание да се включат в акцията, ще бъдат приканвани да надуят балон за 10 секунди. Всеки, който се затрудни с това изпитание, ще може да си направи безплатно измерване на дишането.

Измерването ще се извършва от медицински специалист, който с помощта на специален апарат ще измерва степента на въглероден оксид (CO) в организма на пушачите.

На хората, при които апаратът показва наличие на високо съдържание на CО в организма, ще бъде предложена безплатна консултация на място и ще им бъде представена иновативната методика за отказване от тютюнопушенето I Quit Smoking.

Отговори на всички въпроси, свързани с вредите от тютюнопушенето и иновативната методика I Quit Smoking, може да получите на сайтовете www.iqsbulgaria.com и www.uni.npo.bg, както и на горещата линия на Национална пациентска организация 0700 10 515 (всеки делничен ден между 12:00 и 17:00 ч.)

коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Изпрати
 
Хороскоп
  • Овен
    aries Не закъснявайте много, за да не изнервите близките си, особено ако сте обещали вечерта да отидете на заведение. Сексуалните удоволствия ще ви заредят със сили, ако не са свързани с изневяра, която ...

Топ предложения