.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Медитацията повишава интелигентността с 23%

Евгений Милов | преди 1 година
Медитация
Пробвайте, отнема 15 минути дневно, но само вижте резултатите!

Научните изследвания показват, че има нещо, което можете да правите, за да подобрите драстично интелигентността си – медитирайте! Медитацията е не само начин да намалите ежедневния стрес и подобрите своето здраве, настроение и емоционален баланс, но може да ви направи значително по-умни.

Резултатите от проучване на Зигфрид Отмар от "Association for Applied Psychophysiology and Biofeedback" сочат забележителен среден ръст от 23% в IQ-то на медитиращите участници, като ефектът засягал дълготрайно не само тяхната интелигентност, но също креативност и концентрация.

Защо медитация подобрява IQ-то? Има няколко причини, но една от основните е, че потапянето в дълбока медитация забавя мозъчната дейност, което помага на мозъка да увеличи невропластичността си, или казано на прост език - собствената му способност да се възстановява и реорганизира.

Чрез практикуването на медитация – независимо дали чрез концентриране върху дишането, мантра или музика – мозъкът получава съзнателна почивка. Това е всичко, което се случава – човек дава почивка на мозъка си, а той се самоподобрява!

Според списание "New England Journal of Medicine" трябва да медитирате минимум 12-15 минути без прекъсване, за да имате реални ползи за здравето от практиката. Ето и защо медитацията е по-полезна от ваканцията!

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пролетното почистване е?