.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Купа ягоди дневно предпазва от рак на гърдата

Евгений Милов | преди 1 година
ягоди
Снимка: iStock
Ягодите спират растежа на агресивни ракови образувания

Ягодите предпазват от силно агресивния рак на гърдата, като полезният ефект започва да се проявява след 5-седмична консумация на купичка от 10-15 ягоди дневно.

Резултатите от изследването на учени от италианския "Marche Polytechnic University" са с лабораторни мишки, получавали концентрат от 15% от храната им – еквивалент на около половин килограм ягоди при хората.

ягоди
Снимка: iStock

Използваният екстракт от сорт "Алба" спрял растежа и свил раковите образувания, потискайки дейността на гени, предизвикващи метастази в човешкия организъм. Паралелните тестове с лабораторно култивирани клетки дали същите резултати.

Само бъдещите изследвания с пациенти могат да потвърдят позитивния ефект у хората, коментира ръководителят на изследването д-р Маурицио Батино. Пълните резултати са публикувани в последния брой на списание "Scientific Reports".

ягоди
Снимка: iStock

Най-много пестициди обаче съдържат ягодите, сочи доклад на работната група по околната среда "EWG" след анализ на данните от американското министерство на земеделието сред 48 плодове и зеленчуци.

Храните с най-много / най-малко пестициди51 плодове и зеленчуци, които (не) съдържат химикали
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пролетното почистване е?