.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Храните с най-много / най-малко пестициди

Евгений Милов | преди 14 седмици
Снимка: iStock
51 плодове и зеленчуци, които (не) съдържат химикали

Най-много пестициди съдържат ягодите и спанакът, а най-малко – царевицата и авокадото, сочи доклад на работната група по околната среда "EWG" след анализ на данните от американското министерство на земеделието сред 48 плодове и зеленчуци.

Ягодите съдържат поне 20 пестицида, докато само 1% от сладката царевица и авокадо съдържали отровните химични съединения. Перфектният търговски вид си има своята цена, следват храните с най-много пестициди:

1. Ягоди

2. Спанак

3. Нектарини

4. Ябълки

5. Праскови

6. Целина

7. Грозде

8. Круши

9. Череши

10. Домати

11. Камби

12. Картофи

13. Краставици

14. Чери домати

15. Маруля

16. Грах (внос)

17. Боровинки (местни)

18. Люти чушки

19. Кале

20. Боровинки (внос)

21. Зелен фасул (местен)

22. Сливи

23. Мандарини

24. Малини

25. Моркови

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите