Казват, че мъжът изневерявал само с тялото си, без да влагат чувства към извънбрачните си авантюри, докато при жените е различно. Водени от силата на своите най-съкровени чувства, ние – жените, сме склонни да нарушим обета си за вярност, в търсене на личното ни щастие.

#Недооценена, пренебрегвана или игнорирана
Една жена, която се чувства по-скоро като икономка, финансов доставчик или бавачка вместо любима, съпруга или приятелка, е много по-уязвима и склонна да търси външно внимание от страна други мъже. Този стремеж, както и неговото удовлетворение, компенсират празнината в душата й и отново я карат да се чувства обичана, красива и желана като жена.

#Жадуваме за интимност
Жените, които не получават емоционален отклик на чувствата си от страна на партньорите си, липсват им ласки, прегръдки, нежност и внимание, обяснимо биват по-лесно привличани от чужд мъж, проявил към тях романтичен интерес, галантност и желание за интимност и сексуален контакт.

#Самотни сме
Жените, които често пъти са принудени да остават сами вкъщи за дълги периоди от време, а партньорите им или са твърде заети, за да бъдат по-често до тях, или пътуват прекалено често по командировки, също са склонни към изневяра. Попаднала в обятията на друг мъж, такава жена започва отново да се чувства жива, обичана и желана.

#Не се чувстваме достатъчно обичана и ценена от партньора си
Някои жени имат нереалистични очаквания за това как техният партньор трябва да изразява чувствата си към тях. Те имат нужда непрекъснато да чувстват неговото вниманието и загрижеността на любимия си, които трябва да бъдат насочени единствено и само към тях. Невъзможността обаче на мъжа да отговори на техните високи и често пъти нереалистични изисквания, въпреки че го иска и че я обича с цялото си сърце, подтиква този тип дами да търсят утехата и любов в обятията на друг мъж. Това не я оправдава. Ако обаче нейният партньор в действителност не прави нищо към половинката си, тя с право ще търси необходимото в лицето на друг.

#Преживяли сме емоционално разстройство
Травма от детството или преживяно сексуално насилие също могат да отключат в нас наклонност към изневяра или дори нимфомания. Такива жени многократно търсят емоционален заряд, а не релационна интимност. Затова те поддържат редовни полови контакти с различни мъже. Към тази графа спадат и тези от нас с емоционална нестабилност, които са твърде крехки и чувствителни, и изпитват желание да се чувстват обгрижвани.