Как точно да мастурбира жената - защо никой не говори за това?! Всъщност, кого можете да попитате по въпроса? Приятелки, роднини? Със сигурност това не е въпрос, който ще обсъдите с майка си, с учителката или с личната си лекарка, нали?

Жените са сексуални същества. И преди да изпитат удоволствие от секса с партньора си, е важно да опознаят собственото си тяло и да изпитат удоволствие със самите себе си. А в допълнение - мастурбацията е най-безопасният вид секс, който може да бъде практикуван. Тук нищо не е задължително, само въпрос на личен избор. Ако сте били любопитни, ето нещата, които трябва да знаете.

Малко атомия

За да си доставите удоволствие, трябва да знаете какво има там долу. Не са ви нужни учебници по анатомия, а само малко огледало. Измийте ръцете си и тръгнете на лов за удоволствие. Клиторът е мястото, където то се намира. Започнете от него. 

Може да се научите как се мастурбира

Не се притеснявайте да се опитвате да имате оргазъм. Просто докоснете себе си и разберете къде и от какво се чувствате добре - кръгови движения или бързо триене... В момента, в който напипате точка, която откликва по специфичен начин на допир, продължете да я провокирате. Не мислете дали ще стигнете до оргазъм, или не. Нека удоволствието е крайната ви цел, не голямото О. 

Помислете за влагалището

Не може просто да вкарате нещо във влагалището си - вибратор, дилдо или дезодорант, и да очаквате това да ви хареса. Това не е най-ефективният начин за мастурбация. Това, което всички виждаме от филмите по телевизията, е подвеждащо. Жени свършват само от целувка или лек допир при проникване на мъжки пръсти. Грешната представа често се наслагва в съзнанието на жените. По тази причина те си мислят, че у тях има нещо нередно, щом не им се получава по същия начин. За да получите оргазъм не е нужно да напъхате нещо във вагината си. Вагиналното проникване може да бъде приятно и да доведе до оргазъм, но незабавно удовлетворение ще получите и само ако намерите и започнете от клитора си. Той е създаден единствено и само за това - оргазъм! 

Различни варианти

Не се ограничавайте с използване само на ръцете си. Купете си вибратор, той може да бъде чудесна отправна точка. Започнете с някой евтин, обикновен и по-малък. И не се притеснявайте - вибраторът няма да ограничи възможността ви да изпитате оргазъм и когато сте с мъж. Това е просто една широко разпространена заблуда. На жените им харесва определен тип вибрация или определена амплитуда или честота.  Но това не означава, че тялото ви ще има нужда само и единствено от това, за да успеете да свършите. Експериментирайте и разберете какво работи най-добре за вас.

Мастурбацията не те прави уличница!

Има едно погрешно схващане, че младите жени, които се самозадоволяват, са морално упаднали. Всъщност е точно обратното. Да, мастурбация все още се смята табу в някои религии и култури, но да се мастурбира е лошо. Абсолютно погрешно е да се насажда схващането у младите момичета, че те не бива да държат на своето сексуално удоволствие.