.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

6-те тайни на белите зъби

LadyZone.bg | преди 4 години
Усмивка
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Искате по-бели зъби, но без да давате луди пари за избелване?

Дори и да мислите, че знаете всичко за избелването на зъбите, ето още няколко тайни, които ще накарат усмивката ви да заблести. При това, без да плащате огромни суми за избелване. Знайте, че и резултатите ще дойдат с времето, а не веднага, но пък си заслужава да положим усилие - в крайна сметка красивата усмивка е много важна за всеки от нас.

Преди всичко е добре да знаете, че има много причини за пожълтяването на зъбите, но нито една от тях не е означава , че трябва да се примирим и да спрем да полагаме усилия, за да върнем блестящата си усмивка.

Не прекалявайте с четката за зъби

Една от тайните за бели зъби, която не е толкова известна е, че не е препоръчително да ги миете прекалено често и е добре да сте по-нежни с четката за зъби. Ако миете зъбите си непосредствено след всяко хранене, ще навредите на емайла, тъй като той е по-уязвим след хранене. Изчакайте поне половин час, преди да се хвърлите към банята.

Ограничете виното, кафето и чая

И трите правят зъбите ви по-уязвими и причиняват пожълтяване. Ако можете, пийте гореизброените напитки със сламка, за да ограничите контакта им със зъбите.

Дъвка

Лесен начин да се сдобиете с по-бели зъби е... да дъвчете дъвка. Тя помага за производството на слюнка, което винаги е добро нещо и помага за почистването на зъбите. Повече слюнка означава и по-добра защита срещу бактериите, които причиняват развалянето на зъбите и боледуването на венците. Други позитиви, които ще си спечелите, е по-малко стрес и потискане на глада за сладко. Така че, дъвчете!

Избягвайте храни, които окисляват

Не забравяйте да ограничите храните, от които зъбите пожълтяват. Кои са те? Енергийните напитки, колата, вафлите, лимоните, близалките, доматите и храните със скорбяла. По-добрият избор са плодове и зеленчуци, богати на фибри, ядките, водата...

Използвайте избелващи продукти

Това изглежда като супер очевиден съвет, но тъй като има прекалено много продукти на пазара, нека изберем най-важните. Ако използвате избелваща паста и вода за уста, ще премахнете петната и ще се сдобиете с по-бели зъби. 

Избирайте хрупкави храни

Насочете към ябълки, моркови, круши и целина - все храни, които избелват естествено зъбите ви.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Ще Ви хареса
Постите ли преди Великден?