.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Щедра година с "Щедрото дърво"

Росица Николова | преди 5 години
Щедра година с Щедрото дърво
Една красива книга за красиво начало на годината. "Щедрото дърво" е красива история за едно момче и едно дърво. Ще я прочете за не повече от 10 минути, но това, което ще ви завладее, ще е за много, много дълго време, а в главата ви неизменно ще се породят въпроси - разрушително ли действа обичта, какво сме склонни да дадем и какво искаме да получим, каква е цената на щедростта...

"Щедрото дърво" е красива история за едно момче и едно дърво. Ще я  прочете за не повече от 10 минути, но това, което ще ви завладее, ще е за много, много дълго време, а в главата ви неизменно ще се породят въпроси - разрушително ли действа обичта, какво сме склонни да дадем и какво искаме да получим, каква е цената на щедростта...

Уж на вид и обем детска книжка - със симпатични илюстрации и текст, лесен за четене, а всъщност цели два живота, събрани между твърдите корици.

"Хайде, Момче, седни.
Седни да си починеш.
И момчето седнало.
И дървото било щастливо."
Повече за автора...


Шел Силвърстийн показва американската литература такава, каквато ние, европейците, рядко я виждаме - смешно-тъжна, пряма и затрогваща. Преди да започне да пише за деца, авторът става известен с карикатурите си. Първата му детска книга е "Лафкадио, лъвът, който отвърна на удара" (1963), последвана от "Жираф и половина", "Щедрото дърво", "Евтин носорог, моля", "Липсващото парченце". Светът на неговата поезия може да видите в "Където свършва тротоарът", "Светлина на тавана", а през 2011 излезе сборник с неиздадени приживе стихове "Сандвич с масло".


Издава: Издателство "Точица"
Цена: 16 лв.

Ключови думи:Щедрото Дърво
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Ще Ви хареса
Колко често подстригвате косата си?