.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Какво е значението на цветовете?

LadyZone.bg | преди 3 години
Цветове
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Независимо дали се чудите за баграта на спалнята или какво да облечете днес - цветовете влияят на нагласата и настроението ни

Някога чудели ли сте се какво означават цветовете и как ви влияят? Независимо дали говорим за дрехи, за цвета на апартамента или на какъв лак за нокти да се спрете, багрите, които избирате, имат значение.

Розово

Грим - 2

Розовият цвят има лечебни свойства, защото действа успокояващо. По-ярките нюанси привличат младите момичета, но са любими и на самоуверените дами, които поддържат духа си бодър и силен. Освен това в някаква степен изразява и невинност - накратко - асоциациите с розовото са любов, привличане, нежност, приятелство, очарование. 

Ярко жълто

рокли - 18


Жълтото е от онези цветове, които веднага ни карат да се чувстваме по-добре. Той е подходящ за хората, които са щастливи и се чувстват късметлии, защото за тях всичко е повод за радост. По-светлите, кремави нюанси на жълтото могат да са супер елегантни, свежи и да повишават настроението ви, докато по-убитите се свързват с болест и завист. Жълтото често е любим цвят на хората, които са с високо IQ. Жълтото накратко - слънце, лято, идеализъм, логика, щастие и креативност.

Ярко червено

Червено цвекло


Сигурно си мислите, че знаете какво означава червеното, нали? Ами, всъщност този цвят стимулира апетита - независимо дали говорим за сексуалност или за нещо друго. Червеният цвят повишава кръвното налягане и освен това веднага грабва окото. Червеното се отразява и на реакциите на хората - те са по-бързи и по-дейни. Ако сте в напрегната ситуация, червеното не е добра идея, защото вниманието и отношението на хората е повишено.

Синьо

На плажа


Синьото е супер успокояващо, дава усещане за сигурност и е най-добрият цвят, ако се стремите към вътрешна хармония и мир. То създава усещане за доверие и лоялност, затова се използва толкова често в бизнес сградите, сайтовете и прочее. Синьото е подходящ избор за облекло, когато ходите на интервю за работа, защото ще подейства успокояващо на бъдещите ви работодатели. Накратко - синьото означава хармония, единство, вяра и доверие. 

Зелено

зелено

Зеленото е цвят, който успокоява както нервите, така и душата. Той е от цветовете, които ще ви помогнат да сте цял ден в добро настроение. Ако прекалите обаче, зеленото събужда неприятни чувства като завист, ревност и алчност. Бледо зеленото пък се свързва с болест. Зеленото накратко - лекуване, самоконтрол, здраве, надежда и младост.

Аристократично лилаво

цветя

Сигурно знаете, че лилавото се асоциира с аристократизъм, но дали сте чували, че този цвят е подходящ за медитация, дълбок сън и може да успокои ума ви? Светло лилавото увеличава десетократно концентрацията при медитация, а по-тъмните нюанси означават лукс. Цветът е красив, романтичен и се асоциира с духовност, мистерия, фантазия, мъдрост и просветеност.

Бяло

Бялото е цветът на спокойствието и балансира всеки друг. Белият цвят е подходящ избор, когато вземате важно решение и ви е необходима обективна нагласа. Бялото накратко - чистота, простота, мир и невинност.

Кой е любимият ви цвят?

Ключови думи:Цветове, Значение
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Ще Ви хареса
"Толкова е просто да бъдеш добър. Трябва само да се поставиш на мястото на другия човек, преди да започнеш да го съдиш.“ Марлене Дитрих
Марлене Дитрих
Изневерявате ли на мъжете, защото не ви помагат достатъчно в домакинската работа?