.
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Жените обичат външния си вид повече от здравето

Евгений Милов | преди 37 седмици
ркозметика
Снимка: iStock
Ето колко харчат жените, за да изглеждат/да се чувстват добре

Жените харчат двойно повече пари (за козметика и грижи за косата), за да изглеждат добре, отколкото да се чувстват здрави.

Резултатите от изследване на стоматологичната клиника "Oasis Dental Care" сред британците сочат, че жените харчат годишно около 22,4 млрд. лева за козметични продукти и фризьорски услуги, в сравнение с разходите за медицински прегледи и фитнес. 

"Докато 60% от жените твърдят, че е по-важно да се чувстват здрави, отколкото да изглеждат добре, същевременно дамите споделят, че по-вероятно биха дали последните си банкноти за нови дрехи, вместо за стоматологичен преглед - което предполага, че обичаме външния си вид повече от здравето", коментира директорката на клиниката Еди Койл.

Една жена харчи средно на година около 215 лева за грим и още около 366 лева за грижи за косата – подстригване при фризьор, различни серуми и шампоани.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Били ли сте жертва на сексуално насилие?