.
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Колко често трябва да миете къдравата коса

| преди 1 година
коса
Снимка: iStock

Ако не сте съвсем сигурни какъв тип е косата ви или тя просто се държи по различен начин, в зависимост от сезоните и продуктите, полагайте грижи за нея като за нормална коса. Къдравата коса изисква малко по-специфични грижи, заради особената форма на кичурите. Оптималната честота, на която тя трябва да се мие с шампоан е 2-3 дни. Измиването може и да е на по-голям период от време, ако косата ви е естествено къдрава. Късата коса се мие по-често, отколкото дългата. 

Колко пъти в седмицата трябва да миете косата си

От основно значение е и кака миете косата си. Експертите твърдят, че трябва да оставите шампоана в корените за около 3 минути, след това леко да масажирате, за да може той да почисти нежно косата, без да дразни скалпа. Това ще помогне и за предотвратяване на пърхот.

Не мийте краищата или, вместо това, просто нека шампоан изплакне краищата, докато се спуска надолу, за да не ги изсуши прекалено много.

Били ли сте жертва на сексуално насилие?