.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Силата на личните решения в живота

д-р Вергиния Николова | преди 2 години
Снимка:Thinkstock/Getty Images
Да решаваме спокойни, да оставаме верни на себе си и още…

Понякога, докато се усмихваме и очакваме най-доброто от живота, допускаме грешки при вземане на личните решения. Дори най-малкият избор може да промени живота ни за години напред. За да не може всяка дреболия да бъде в състояние да ни извади от релси, трябва да внимаваме кога и по какъв начин казваме "да” или "не”, и доколко оставаме верни на себе си.  

В условията на стрес не може да мислим логично. В състояние на гняв или безпокойство разумът и волята отиват на заден план. Затова се успокойте чрез дълбоко и бавно вдишване и след това бавно издишване. Чудесен начин да успокоите напрежението си е да изпиете чаша вода. Така стресът няма да ви надвие при вземане на лично решение.

Животът не винаги ни предоставя веднага всичко, което искаме, но това се оказва не защото не го заслужаваме, а защото заслужаваме още по-добро нещо. Каквото и да става с вас, ако сте били добри с хората, ще оставите добри неща и спомени. Важно е да вярваме, че никой не може да ни отнеме това, което мислим, знаем и можем да дадем.

Гледайте на света с благодарни очи. Хубавите неща идват при тези, които действат и преследват мечтите си. Живейте със силна доза прошка, смях и любов, и няма да сгрешите.

Така завърши разговорът ни със Светослав Николов, радиоводещ на предаването "За София” по bTVRadio, излъчен на 21 октомври 2014 г. Аудиозаписът "Силата на личните решения в живота” може да чуете в началото.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите