Този умен сладкиш е наречен така, защото в горната му част се образува тънък тестен блат, а отдолу остава на крем.

Освен това има и особеност при печенето – оставя се в изключената, все още топла фурна, докато тя не изстине съвсем. Чак тогава се изважда от тавичката.

Съставки

  • 120 г Брашно
  • 4 бр. Яйца
  • 150 г Захар
  • 500 мл Прясно мляко
  • 2 пакетчета Ванилия
  • 1 с.л. Вода
  • 125 г Краве масло
  • 50 г Пудра захар
  • 20 г Лимонови кори

Начин на приготвяне

  • 1. Разделeте жълтъците от белтъцитеи разбийте жълтъците със захарта, ванилията и водата. Добавете маслото,предварително оставено да омекне, и разбийте с миксера за кратко на  високи обороти. 
  • 2. Сипете брашното и разбъркайте с дървена лъжица. 
  • 3. Добавете млякото на тънка струйка и бъркайте, докато всичко стане хомогенно. 
  • 4. Разбийте белтъците на сняг. Добавете белтъчената смес лъжица по лъжица към  млечната смес. 
  • 5. Изсипете всичко в предварително намазнена и набрашнена тавичка. 
  • 6. Печете в предварително загрята на 180 градуса за 40 минути. 
  • 7. Изключете фурната, отворете вратичката, но оставете сладкиша вътре, докатоизстине. 
  • 8. Когато се охлади добре, го извадете от тавичката. 
  • 9. Смесете пудрата захар с лимоновите кори и поръсете сладкиша отгоре.